Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

14-åringens mamma: Jobbigt att sörja och läka på samma gång

Ytterligare två svårt skadade efter olyckan.
Fyra pojkar dog i kraschen.Foto: MATS ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
En 14-åring och en kvinna i 20-årsåldern skadades.Foto: MATS ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
En 14-årig flicka överlevde kraschen. Hennes mamma berättar för ST om dottern och hur hon mår.Foto: MATS ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Bilen fraktas bort.Foto: MATS ANDERSSON / TT / MATS ANDERSSON TT NYHETSBYRÅN

I söndags omkom fyra 16-åringar i en svår olycka i Sörfors.

En 14-årig flicka och en 19-årig kvinna skadades.

Nu berättar mamman till den 14-åriga flickan för Sundsvalls tidning:

– Tanken i dag är att min flicka nog blir återställd, men det är en jobbig process att sörja och läka på samma gång, säger mamman till ST.

Tidigt på söndagsmorgonen kom larmet. En bil hade krockat utanför Sörfors och sex ungdomar var skadade. Senare meddelade polisen att fyra 16-åriga killar dödats.

– Det är med tungt hjärta kan informera om att fyra 16-åringar är avlidna, sa Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef, vid en presskonferens samma eftermiddag.

Två unga kvinnor skadades, en 14-åring och en 19-årig kvinna som vårdas för livshotande skador. 14-åringen vårdas för sina skador i Uppsala och nu berättar hennes mamma om händelsen för Sundsvalls tidning.

– Det var fruktansvärt. Jag är så tacksam över att hon lever, samtidigt miste fyra andra familjer sina barn och det är hemskt, säger hon.

Olyckan utreds nu av polisen. Bilen ska ha gått av vägen och ner i en skogsdunge. Ungdomarna hade varit på en cruising i Hassela. 

En av polisens viktigaste spår i utredningen kan vara ett filmklipp från den sociala appen Snapchat, filmat inifrån olycksbilen. 

– Det är en anmälan upprättad gällande vållande till annans död, vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik, säger Elisabeth Glaas, på polisen. 

”Sluta spekulera”

Flickan har flera brutna ben och svåra smärtor, men hon har kunnat prata med sin familj, berättar mamman. Nu väntar flera operationer och en lång rehabilitering. Mamman säger att hennes dotter är tacksam att hon lever, men väldigt ledsen.

Mamman vädjar nu till alla som läser om olyckan och diskuterar händelsen på sociala medier.

– Folk borde sluta spekulera i hur olyckan gick till och vad som hände. Jag har sett en del av det som skrivs på nätet och det leder bara in på fel spår. Det uppstår falska rykten och det är tråkigt att läsa. Alla har det jobbigt nog ändå, säger hon.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.