Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

14-åringen om 33-åringens hot

Foto: Jonas Lemberg

14-åringen överlevde mardrömsnatten med kompisen och den häktade 33-åringen i Ljungsbro.

Enligt uppgift till Aftonbladet har 14-åringen berättat för polisen att han stod vid busshållplatsen när den misstänkte gärningsmannen dök upp och sa:

– Jag känner att jag måste döda någon av er.

Vid tvåtiden natten till lördag dök alla tre upp i en familjs villa i Ljungsbro. 

Vad som föranledde allting börjar allt mer klarna.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har den överlevande 14-åringen berättat i utredningen att han och den mördade 15-åringen stod vid busshållplatsen när 33-åringen – häktad på sannolika skäl för mordet på 15-åringen och en 57-årig kvinna – plötsligt dök upp.

Ville umgås

33-åringen ska, enligt Aftonbladet, ha sagt att han var efterlyst och tvungen att fly, men att han ville umgås med pojkarna innan. Enligt 14-åringen var 33-åringen påverkad, han vinglade och var aggressiv.

14-åringen sa efter ett tag att han ville gå hem, 33-åringen ska då enligt uppgifter till Aftonbladet ha svarat:

– Jag känner att jag måste döda någon av er.

Sprang i fatt

Mannen misstänks även av åklagare Britt Louise Viklund för olaga frihetsberövande. Och 14-åringen berättar också hur han försökte springa före 33-åringen, men att mannen hela tiden sprang i fatt honom och tog ett hårt tag om honom. 33-åringen ska också ha tagit pojkarnas mobiltelefoner.

Mannen ska sedan ha tvingat pojkarna in i familjens källare i Ljungsbro där handgemäng uppstod och där familjen lyckades frita en av pojkarna, 14-åringen.

Senare upptäckte en kvinna och hennes sambo 33-åringen och 15-åringen ute på gatan. Kvinnans sambo berättar för Expressen hur pojken låg på marken och hur 33-åringen slog honom med ett järnrör, och hur kvinnan inte kunde undgå att ingripa. Hon blev sedan 33-åringens andra offer.