Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

14-åring våldtagen av hotellpersonal i Grekland

Här är tre utrikesnyheter att hålla koll på.
Händelsen inträffade på ön Korfu. Foto: Coulorbox / Coulorbox
Den anställde ska ha erkänt brottet. Foto: Colourbox / Copyright © 2013 Roberto Caucino

En 14-årig flicka uppges ha blivit våldtagen på ett hotell på ön Korfu, skriver Daily mail.

Enligt tidningen har en manlig anställd på flickans hotell erkänt.

Korfu, i den grekiska övärlden, skakas av ett våldtäktsfall.

Daily mail skriver att en 14-årig flicka blivit våldtagen av en manlig anställd på det hotell som familjen bor på under deras pågående semester.

Mannen, som uppges vara 32 år gammal, greps på fredagen efter att familjen kontaktat den lokala polisen under torsdagen.

Våldtäkten ska ha ägt rum i onsdags och mannen har erkänt. 

Barnvänlig turistort

Händelsen har chockat turistorten Dassia, och det finns inga tidigare fall där en hotellanställd förgripit sig på barn, skriver Daily mail.

Dassia beskrivs som ett barnvänligt turisttillhåll mellan Gouvia och Ipos, cirka 13 kilometer från Korfu stad, huvudort på ön, som är känt för sina restauranger och sina promenadstråk snarare än nattklubbar och uteliv.

Mord på Kreta

Den grekiska övärlden har drabbats av flera händelser under sommaren.

Bara under juli månad hittades två kvinnor, en amerikanska och en brittiska, döda på öarna Kreta respektive Ikaria.

Den 2 juli försvann amerikanskan Suzanne Eaton under en joggingrunda på Kreta. 59-åringen, en framstående molekylärforskare, var i landet för en konferens – men försvann plötsligt och hittades senare våldtagen och strypt till döds. En man greps och erkände senare såväl våldtäkt som mord.

”Stark känsla av skuld”

Nyligen rapporterades brittiskan Natalie Christopher, 35, även hon forskare, saknad efter en joggingtur på ön Ikaria. Natalie Christopher hittades två dagar senare död i botten på en 20 meter djup ravin, 4.8 kilometer från platsen där hon senast sågs vid liv. Inledningsvis utreddes fallet som ett kriminalfall, men det har senare fastslagits ha rört sig om en olycka.

Mordet på Suzanne Eaton drabbade däremot Kreta och dess befolkning svårt.

– Det finns en stark känsla av skuld och skam. Över hela Kreta finns det många som känner en typ av ansvar. Så pass mycket att jag måste påminna dem om att det i varje samhälle finns individer som är bra och individer som är dåliga, säger advokaten Pantelis Zellios till Guardian.