Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

14-åring förvarade sitt döda barn i frysen

Den 14-åriga flickan uppges ha varit duktig i skolan men ”hamnat i fel sällskap”.

En 14-årig rysk flicka befinner sig på sjukhus efter att, av rädsla, ha fött ett barn i hemlighet – och sedan placerat det i en frys.

Det uppger flera ryska medier.

En nyfödd bebis ska ha hittats död i en frys i Novosibirsk i Ryssland.

Mamman, en 14-årig flicka, uppges ha varit rädd för att berätta om graviditeten för sina föräldrar. Hon födde därför barnet i hemlighet och placerade det i frysen, rapporterar flera ryska medier, däribland tv-kanalen NTV den statliga nyhetsbyrån TASS.

Det var när 14-åringens mamma hört skrik från flickan som läkare kontaktades, enligt nyhetsbyrån. Men då var barnet redan fött.

– Mamman hade ringt en läkare för att flickan hade ont i magen. Mamman trodde att det var blindtarmsinflammation. När läkaren anlände berättade flickan att hon fött ett barn och lagt det i frysen, säger advokaten Nadezhda Boltenko till TASS.

– Läkaren vände sig till polisen och flickan lades in på sjukhus, fortsätter han.

Ingen visste något

Enligt polisen ska flickan ha varit för rädd för att berätta om sin graviditet för någon.

När myndigheterna kom till bostaden var det också för sent – det nyfödda barnet uppges då ha legat i frysen i flera timmar. Flickan själv ska ha blött kraftigt efter förlossningen och kördes därför till sjukhus.

Brittiska medier som Independent och The Sun skriver att varken föräldrarna eller flickans lärare i skolan hade märkt att hon var gravid.

Flickans tillstånd ”allvarligt”

Enligt ryska KP ska flickan ha haft en ansträngd relation med sina föräldrar, och hon ska tidigare ha blivit straffad av sin pappa fysiskt efter att privata bilder läckt ut bland allmänheten.

Den 14-åriga flickan uppges ha varit duktig i skolan men ”hamnat i fel sällskap”. Hon ska även ha drivit en Youtubekanal och drömt om att bli känd.

Flickan befinner sig nu på sjukhus och tillståndet uppges vara ”allvarligt”, skriver The Sun.

Skrev att något hemskt hänt henne • Stort sökande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.