Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

14-åring anklagas för mordet på Ava, 12

Ava White, 12, mördades på en gata i Liverpool.
Foto: SHUTTERSTOCK
Polisen söker efter en van vars förare bör kunna ha sett händelseförloppet när Ava mördades.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

En 14-årig pojke anklagas nu formellt för mordet på 12-åriga Ava White i Liverpool.

Han kommer att ställas inför domstol under måndagen.

Ava White, 12, var ute med vänner på stan i Liverpool i torsdags för att se julljusen tändas på Church Street. Strax efter det att ljusen på den stora granen tänts hamnade vännerna i dispyt med en grupp tonårspojkar.

Ava överfölls och lämnades livlös på marken. Tillskyndande privatpersoner försökte med livsuppehållande behandling, men flickan avled senare på sjukhus. 

Fyra tonårspojkar greps strax efter dådet och nu ska en 14-åring ställas inför domstol som huvudansvarig för mordet. Han anklagas även för innehav av en kniv. Övriga tre pojkar, mellan 13 och 15 år gamla, har släppts mot särskilda villkor. De är inte avskrivna från misstankar.

Vaka ska hållas till minne av Ava White

Enligt brittisk lag får inte de misstänkta namnges och man vädjar nu till allmänheten att inte sprida ”uppgifter eller namn på social media som skulle kunna påverka våra chanser till rättvisa för Avas familj”.

– Lite på att vi gör allt vi kan för att utreda och uppdatera er om den här tragiska händelsen, säger utredningsledaren Sue Coombs enligt Liverpool Echo.

– Vi fortsätter att ge Avas familj stöd och de har bett om att deras privatliv fortsätter att respekteras under den här svåra tiden.

Ava White har beskrivits som en omtyckt och intelligent flicka. Sedan mordet har blommor samlats på platsen för mordet och nu planeras en vaka för henne i Liverpool. På lördag ska centrum ”tändas upp” till minne av den mördade flickan. En insamling till hennes familj anordnas också.

– Vi vill inte bara hjälpa familjen med pengar, det handlar också om att ge henne det avsked hon förtjänar och att visa familjen att de inte är ensamma, säger Anthony Goudie, som organiserar manifestationen, till Echo

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.