Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

14-årig flicka hittades död – förundersökning läggs ner

Den 14-åriga flickan hittades död i sitt hem i Nacka och flera av hennes familjemedlemmar häktades misstänkta för mord.

Nu läggs utredningen ner och de tre häktade personerna släpps på fri fot.

– Tre personer har tidigare varit frihetsberövade misstänkta för mord men alla tre har i dag försatts på fri fot. Det finns inte längre några misstankar kvar mot någon av dem, säger kammaråklagare Johanna Levin i ett pressmeddelande.

Förundersökningen om mord inleddes den 20 maj, då flickans dödsorsak var oklar och brott kunde misstänkas. Tre familjemedlemmar greps och häktades. Nu har alla släppts och förundersökningen har lagts ned.

– Under utredningen av omständigheterna kring det inträffade dödsfallet har flera förhör hållits, en rättsmedicinsk undersökning har genomförts och övrig information som varit relevant för utredningen har inhämtats. Resultaten från den rättsmedicinska undersökningen av den avlidna, tillsammans med vad som i övrigt framkommit i utredningen, visar att det inte längre finns anledning att anta att något brott begåtts, säger åklagare Johanna Levin i ett pressmeddelande.

– Jag har därför i dag beslutat att förundersökningen ska läggas ner i sin helhet.

När polisen larmades om flickans död var det med uppgifter om att hon tagit sitt liv. Snart väcktes dock misstankar om att det handlade om ett arrangerat självmord. Nu avskrivs emellertid alla misstankar och fallet läggs ned.

Familjemedlemmens advokat: Helt bedrövad

Advokaten som företrätt en av de misstänkta familjemedlemmarna berättar att han pratat med sin klient efter att förundersökningen lagts ned. 

– Min klient är naturligtvis oerhört glad och lättad över att utredningen mot henne har lagts ner och att hon har släppts från häktet, säger advokat Marcus Lodin.

Samtidigt är klienten ”helt bedrövad” efter familjemedlemmens död, som gjort tiden på häktet ”outhärdlig” uppger advokaten. 

Advokat Mattias Ahlkvist företräder en annan familjemedlem. 

– Jag är glad för min klients skull och jag hoppas att familjen nu får sörja i fred, säger han efter att missankarna avskrivits, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.