Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

14-årig flicka försvunnen

En 14-årig flicka som under torsdagen försvann från sitt sitt hem i Lostrakten utanför Ljusdal har hittats välbehållen, rapporterar DT.

Polisen rubricerade initialt händelsen som olaga frihetsberövande.

– Vi har inlett en förundersökning och tittar på allt som kan som kan vara orsaken till försvinnandet, berättade Mikael Hedström, presstalesman vid Gävleborgspolisen till Expressen på torsdagen.

Flickan hade haft kontakt med anhöriga i hemmet klockan 23.30 på onsdagskvällen, enligt Dalarnas tidning. Morgonen efter upptäcktes att flickan var borta. I hemmet ska lampor och tv varit påslagna och ytterdörren ska ha varit olåst och sned, skriver tidningen.

– Hon har aldrig varit försvunnen tidigare. Dörren var olåst och lamporna påslagna. Hade hon gått frivilligt skulle hon ha låst dörren, säger den anhörige till DT.

När 14-åringen inte hade kommit till skolan på torsdagen slog anhöriga larm till polisen.

– Händelsen kom till vår kännedom klockan 14.10 och vi har jobbat med det här under dagen, säger Hedström.

Flickan har nu återfunnits välbehållen.

– Vi är så lättade att hon har hittats oskadd, säger en nära anhörig till DT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.