Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

14 000 protesterade mot neddragningar

En manifestation mot de planerade neddragningarna vid Sollefteå sjukhus skedde under lördagen.

Enligt arrangören var hela 14 000 personer på plats, enligt Allehanda.

Det blev en massiv uppslutning med cirka 14 000 personer på plats i Kramfors under lördagen. Anledningen till den stora uppslutningen är de planerade neddragningarna vid Sollefteå sjukhus.

Demonstrationståget startade vid IP och gick förbi Kramm, där Socialdemokraternas förtroenderåd samlas under helgen för att stanna på torget.

I fredags uppgav flera butiksägare för lokaltidningen att de kommer att hålla sina butiker stängda för att satsa på manifestationen.

"Vi kräver tre akutsjukhus"

Aktionsgruppen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus läste upp ett upprop som senare skulle lämnas över till Socialdemokraterna på Kramm.

Budskapet var: "Vi kräver tre akutsjukhus, som ni har lovat oss. Hela länet ska leva!".

I en intervju med arrangörsstaben berättade att arrangörsstaben att över 14 000 personer slöt upp under lördagen.

Mer än 14 000 personer

– Det här var mer än jag trodde. Jag hade i mina bästa förhoppningar hoppats på 10 000 personer, men vi var över 14 000 på torget om beräkningen stämmer, säger Stefan Kanerva i arrangörsstaben till Allehanda.se

Initiativtagaren till manifestationen är Kramfors arbetarkommun och väcktes för cirka tre veckor sedan. Flera tyckte att det borde sägas mer från Kramforshåll i landstingsfrågan, enligt Allehanda.

Det var i september socialdemokraterna i landstinget avslöjade om de planerade neddragningarna som nu väntar Sollefteå sjukhus.

 

Texten uppdateras.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!