Den nya motorvägen är färdig till alldeles före olycksplatsen.
Den nya motorvägen är färdig till alldeles före olycksplatsen.

13 till sjukhus efter krocken

Publicerad
Uppdaterad
BORÅS. Lastbilens drag gick som en projektil genom bussen. Sammanlagt fick 13 personer föras till sjukhus efter krocken vid Nittakrysset tidigare i dag.
Men de hade änglavakt.
- Fyra blir kvar över natten, men de har lindriga skador, säger Karsten Holm på Borås lasarett.
Långtradaren kom inte upp för backen. Bussen bakom, som var på väg till Göteborg, körde rakt in i lastbilen. - Busschauffören hade ingen chans att se lastbilen, det snöade så fruktansvärt, säger Pierre Cigård på Boråspolisen till Expressen.se. Lastbilens drag, som stack ut en bit från lastbilen, for som en projektil och krossade ena sidan av bussen. Passagerarna föll omkull huller om buller och fullständigt kaos utbröt.

Fick panik

Samtidigt började det ryka från bussen. En del passagerare fick då panik och försökte ta sig ut. Sammanlagt fick 13 av de 15 passagerarna föras till sjukhus. Nio av dem kunde dock under dagen åka hem. - Vi har kvar fyra som kommer att vara kvar över natten, det är tre män och en kvinna. Vi bedömer det som att de är lindrigt skadade, säger Karsten Holm.

"Ingen håller hastigheten"

Den nya motorvägen är färdig till alldeles före olycksplatsen. - Hade den varit klar hela vägen så hade detta förmodligen inte hänt, säger Pierre Cigård. En närboende säger till Expressen.se: - Denna vägen är ju enormt olycksdrabbad. Folk kör som om det vore motorväg. Ingen håller hastigheten. Sammanlagt hölls vägen avstängd i nästan två timmar.
Tobias Sandblom
Tobias Sandblom

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag