Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

13 ihjälskjutna på bar i Mexiko

Polisen söker nu efter gärningsmännen. Foto: CNN
Ett släktkalas pågick i lokalen när 13 personer sköts ihjäl. Foto: CNN
Sju män, fem kvinnor och ett barn dödades i skottdådet i staden Minatitlan i Mexiko. Foto: Google Maps

Beväpnade män har gått in på ett släktkalas på en bar i Minatitlan, Mexiko – och skjutit ihjäl 13 personer, skriver Reuters. 

En av dem som dog var ett barn.

Händelsen beskrivs som ett av de värsta våldsdåden sen landet bytte president.

Det var på fredagskvällen, lokal tid, som okända gärningsmän öppnade eld på en bar i sydöstra Minatitlan i delstaten Veracruz, skriver Reuters. Enligt nyhetsbyrån letade de efter en man på baren.

När de beväpnade männen kom in pågick ett släktkalas i lokalen.

13 personer sköts ihjäl: sju män, fem kvinnor och ett barn. Ytterligare fyra personer skadades, enligt ett uttalande från delstatens regering.

Oklart motiv till dödsskjutning i Mexiko

Det är oklart vad motivet till dödsskjutningen var. Den man som eftersöktes ska vara en barägare, men det är oklart om han äger just den bar som attackerades och om han var på plats.

Nu söker polisen efter gärningsmännen.

Enligt Reuters beskrivs dådet som ett av de värsta våldsdåden i landet sen Andres Manuel Lopez Obrador blev president. Han tillträdde i december, och lovade då att bekämpa våldsamheterna som är ett problem i stora delar av Mexiko. Sen slutet av 2006 har fler än 200 000 personer dödats i brutala krig mellan drogkarteller och i deras sammandrabbningar med säkerhetsstyrkor, skriver Reuters.

Högt antal dödade i Mexiko

Förra året nådde antalet mord rekordnivåer i Mexiko, och under årets första tre månader har antalet dödade i landet fortsatt ligga på en hög nivå

Veracruz – där fredagens våldsdåd skedde – är en av de delstater som har dragits med gängkriminalitet och politiska korruptionsskandaler i flera år.