Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

13 bilar har brunnit i Stockholm och Uppsala under natten

Fem bilar brann i Skärholmen i natt.
Foto: LÄSARBILD

Under natten har sammanlagt 13 bilar brunnit i områden i Stockholm och Uppsala. 

– Att 13 bilar börjar brinna av sig själv på en natt är ju inte så troligt, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral. 

Bränderna inträffar efter måndagens oroligheter i Västsverige, där omkring 120 bilar har brunnit och skadats. 

I Skärholmen i södra Stockholm brann fem bilar under natten. Larmet kom till räddningstjänsten vid 04.01. 

– En ringde och sa att det var en bil som brann, och sen stod det massa bilar runtomkring. Fem stycken blev förstörda, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral. 

Men det var inte bara i Skärholmen räddningstjänsten hanterade bilbränder. Också i andra delar av Stockholm, Uppsala och Åkersberga har bilar brunnit. Sammanlagt handlar det om 13 bilar. 

– Att 13 bilar börjar brinna av sig själv på en natt är ju inte så troligt, säger Lars Lindberg. 

Ingen som kommit till skada 

Ingen person har kommit till skada och alla bränder har släckts under natten. Det har inte varit något bråk eller några oroligheter på platserna där räddningstjänsten arbetat. 

Baris Tarhan kör taxi och skulle precis sätta sig i sin bil i Skärholmen när han såg att det brann i flera bilar på parkeringen. 

– Jag ringde SOS, men de sa att det redan var anmält. Det hade precis börjat brinna, så jag var ganska nära där. Brandkåren och polisen kom inom några minuter bara, säger han till Expressen. 

I Göteborg och i Trollhättan utspelade under måndagskvällen kaosartade scener, där totalt runt 80 bilar har satts i brand. Där ska maskerade män ligga bakom bränderna. Det har varit stökigt på flera platser, bland annat i Trollhättan där ungdomar har kastat sten mot polisen. 

LÄS MER: Maskerade män bakom eldkaos – 80 bilar drabbade 

Men liknande scener har inte utspelat sig i Stockholm, enligt Lars Lindberg på räddningscentralen. 

– Som jag förstod det var det stökigt och bråkigt i Göteborg, så har inte vi haft det. Det har inte varit något bråk, säger Lars Lindberg. 

Polisen har ännu inte någon information att ge om händelsen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.