Här bär de ut den 13-åriga pojken. Foto: E. Østhuus,Tom
Här bär de ut den 13-åriga pojken. Foto: E. Østhuus,Tom

13-årig pojke knivhöggs till döds

Publicerad
Ett våldsamt familjedrama utspelade sig i Trondheim på söndagen.
En 13-årig pojke knivhöggs till döds - medan hans lillebror såg på.
Nu misstänks pappan för mordet.
På söndagseftermiddagen grep polisen i norska Trondheim en 44-årig man misstänkt för att ha knivmördat sin egen son. Det var pappan själv som ringde och larmade om att det fanns en död kropp i lägenheten.
– Polisen hittade en 13 år gammal pojke som dödförklarades med en gång, säger Berit Wibe Hilmarsen vid polisen till VG Nett.

Fick knivhugg i halsen

Enligt tidningens källor hade pojken fått flera knivhugg i bröstet och halsen. Den tolvårige brodern som blev vittne till händelsen ska ha sagt att det var pappan låg bakom knivsticken - och att pappan efteråt väntade på att pojken skulle sluta andas innan han ringde polisen. När de anlände stod han fortfarande kvar vid den blodiga kroppen.
Enligt grannarna har familjen ofta fått besök av polisen och de sociala myndigheterna. Pappan beskrivs bland annat som våldsam och auktoritär. När tragedin inträffade befann sig mamman i familjen på ett kriscenter tillsammans med den femåriga dottern.
44-åringen greps odramatiskt och sitter nu anhållen.
Lisa Jannerling
Lisa Jannerling

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag