Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

12 personer anhållna för grovt vapenbrott

12 personer har anhållits i Stockholm för grovt vapenbrott under tisdagsmorgonen. Ärendet utreds av Särskilda åklagarkammaren.

12 personer har anhållits i Stockholm för grovt vapenbrott under tisdagsmorgonen. Ärendet utreds av Särskilda åklagarkammaren.

– Det har anknytning till den personkategorin som vi handlägger här, säger kammaråklagare Martin Tidén.

Tidigare har en SD-nämndeman gripits i ärendet för samma brottsmisstankar.

Det är särskilda åklagarkammaren som utreder ärendet, där 12 personer anhölls under tisdagen.

De misstänks för grovt vapenbrott.

– Det har anknytning till den personkategorin som vi handlägger här. Men ingen av de som är frihetsberövade i dag tillhör den personkategorin, säger kammaråklagare Martin Tidén på Särskilda åklagarkammaren till Expressen, och vill inte kommentera ärendet vidare. 

Särskilda åklagarkammaren handlägger misstankar om brott som gäller poliser, åklagare, domare, riksdagsmän och andra befattningshavare.  

En tidigare SD-nämndeman har sedan innan gripits misstänkt i samma ärende i september, vilket DN tidigare rapporterat om.

”Beror på hans uppdrag”

– Ärendet är nu överflyttat till särskilda åklagarkammaren. Det beror på hans uppdrag för domstolen, sa åklagaren som medverkade vid häktningsförhandlingen då.

Senast på fredag ska kammaråklagare Martin Tidén ta ställning till om de 12 anhållna ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

Expressen har varit i kontakt med en av de misstänktas advokater som säger att det hållits ett förhör med hans klient, som förnekar brott.

Under 2020 anmäldes 1 557 327 brott i Sverige. Det är en ökning jämfört med året innan, det visar statistik från BRÅ.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.