Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

12-åring krokades i taket och våldtogs

En 25-årig man åtalas för grov våldtäkt mot barn.

Den tolvåriga flickan kedjades vid en krok i taket och våldtogs. En 25-årig man har nu åtalats för grov våldtäkt mot barn, men det är oklart var han är.

Sju män dömdes nyss för övergrepp på samma flicka.

Fakta: Männen i härvan

37-åring, Östergötland: Våldtäkt mot barn och barnpornografibrott – fem års fängelse.

26-åring, Dalarna: Sexuellt ofredande – skyddstillsyn.

29-åring, Stockholmstrakten: Våldtäkt mot barn (två tillfällen) – tre års fängelse.

26-åring, Stockholmstrakten: Våldtäkt mot barn – två och ett halvt års fängelse.

27-åring, Stockholmstrakten: Grov våldtäkt mot barn och våldtäkt mot barn (fyra tillfällen) – sju års fängelse.

55-åring, Östergötland: Utnyttjande av barn för sexuell posering (elva tillfällen) och sexuellt ofredande (två tillfällen) – åtta månaders fängelse.

19-åring, Västra Götaland: Våldtäkt mot barn – åtta månaders fängelse (domen är överklagad).

25-åring, Stockholmstrakten: Åtalad för grov våldtäkt mot barn och våldtäkt mot barn.

TT

Scenen som beskrivs i åtalet kunde vara hämtad ur en skräckfilm. Den då tolvåriga flickan har berättat hur hon försågs med handbojor och kedjades vid en krok i taket. Enligt åtalet ska hon även ha fått ett koppel kring halsen och piskats. Åklagaren menar att det handlar om ett utdraget förlopp.

– En tolvårig flicka ska inte sitta fastsatt i en krok i taket, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson, som nu har åtalat en 25-årig man för grov våldtäkt mot barn.

Forum på nätet

I veckan berättade TT att sju män dömts för att vid olika tillfällen ha utsatt samma flicka för sexuella övergrepp. Männen fick kontakt med flickan via forum på nätet och tjatade sig till träffar med henne. En av männen band och våldtog henne i en skog. 25-åringen blir nu den åttonde mannen som åtalas för övergrepp.

– Man häpnar när man hör hennes berättelse. Hon är mycket trovärdig och vi har även kunnat styrka åtalen mot männen genom teknisk bevisning som chattkonversationer och i något fall fanns dna på en kondom och på en bh, säger Daniel Veivo Pettersson.

Koppel och piska

Vid en husrannsakan i 25-åringens hem i Stockholm, där våldtäkten ska ha begåtts under hösten 2013, hittades kedjor, handbojor, koppel och en piska. Enligt flickan hade delar av övergreppen filmats. Polisen misstänkte att filmerna kunde ha sparats i en så kallad molntjänst, och åklagaren fick ta hjälp av Microsoft i USA.

– Det drog ut på tiden, men tyvärr hittade vi inte det vi letade efter. Han har raderat en hel del information i sin dator, säger Daniel Veivo Pettersson.

25-åringen åtalas dessutom för ytterligare en våldtäkt på flickan, eftersom han misstänks ha våldtagit henne på en toalett. Mannen är tidigare dömd för övergrepp på en annan minderårig flicka, och åklagaren har nu begärt honom häktad i sin frånvaro.

– Han kan vara hemma, men han kan även vara utomlands. Om han häktas i sin utevaro kommer han att efterlysas, säger Daniel Veivo Pettersson.

Bodström försvarare

25-åringen försvaras av advokat Thomas Bodström. Han vill inte berätta om 25-åringen kommer närvara vid häktningsförhandlingen, men han säger:

– Han nekar till samtliga brott, är helt oskyldig och det finns ingen grund för häktning.

Enligt åklagaren misstänks flickan ha utsatts av ytterligare minst en man som polisen inte har lyckats identifiera.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!