Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

12-åring gripen efter våldsamma protester

Demonstranter och polis drabbar samman på Hongkongs gator under söndagen.Foto: KIN CHEUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
En demonstrant i gasmask, hjälp och skyddsväst kastar en tegelsten mot polis på andra sidan en provisorisk barriär.Foto: ROMAN PILIPEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Ett stort antal demonstranter barrikaderade sig på en gata i Hongkong under söndagen.Foto: ROMAN PILIPEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Kravallpolis och demonstranter drabbade ännu en gång samman i Hongkong under söndagen.

Det var en av de mest våldsamma sammandrabbningarna sedan protesterna inleddes.

Totalt greps 36 personer i helgen, varav den yngsta bara 12 år, enligt polisen.

Ett 12-årigt barn har gripits av polis i Hongkong efter att söndagens demonstrationer i den kinesiska enklaven återigen eskalerade.

Sammanlagt greps 36 personer under söndagens protester, som bedöms ha varit de våldsammaste hittills i år.

Medan ett fredligt demonstrationståg gick fram genom distriktet Tsuen Wan barrikaderade sig en gruppering på en av områdets huvudgator med hjälp av trafikkoner och lastpallar.

Projektiler skickas från båda sidor under demonstrationerna i HongkongFoto: ROMAN PILIPEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
En demonstrant brottas ned på marken under söndagens protester i Hongkong.Foto: AIDAN MARZO/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / AIDAN MARZO/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Efter flera timmars dödläge och spännig ska demonstranterna ha börjat kasta gatstenar och molotovcocktails, varpå polis svarade med tårgas, skriver South China Morning Post.

Bilden från protesterna visar demonstranter i gasmasker och skyddsvästar som hukar sig bakom de provisoriska barrikaderna.

Då demonstranterna vägrade skingra sig satte polis in vattenkanoner, enligt nyhetssajten.

Skarp ammunition – varningsskott

Under söndagen sköt polis med skarp ammunition för första gången sedan protesterna började för tre månader sedan.

Enligt South China Morning Post sköt polis varningsskott i luften efter att ha attackerats av beväpnade demonstranter.

Hongkongs myndigheter valde att stänga delar av tunnelbanesystemet både under lördagen och söndagen, i ett försök att hindra demonstranterna från att mötas upp.

Knappt två dussin personer ska ha behövt uppsöka sjukhus efter att ha skadats under söndagens protester, enligt nyhetssajten.

Miljarderna och tragedin i familjen bakom Filippa K

Byggde sina förmögenheter från grunden • ”Tajmingen var helt rätt då”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.