Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mahmoud, 12, hittad död – försvann i lördags

12-årige Mahmoud försvann på Värmdö i lördags
På måndagskvällen meddelade polisen att pojken hittats avliden.
Klemens Andersson på Missing people.Foto: Expressen

12-årige Mahmoud försvann på Värmdö i lördags. 

Sent på måndagskvällen meddelade polisen att pojken har hittats avliden.

Anhöriga är underrättade.

”Eftersom det på plats inte går att fastställa dödsorsaken har en förundersökning om mord inletts”, skriver polisen på sin hemsida.

I lördags försvann 12-årige Mahmoud på Värmdö utanför Stockholm. Enligt initiala uppgifter skulle han ha följt med en kompis hem. 

Vid 20-tiden på måndagskvällen hittades han avliden på Värmdö.

– Vi är fortfarande kvar och jobbar på plats. Vi fortsätter att hålla förhör och knackar dörr, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen, vid niotiden på tisdagsmorgonen. 

Polisen har inlett en förundersökning om mord, eftersom det ännu inte går att fastställa dödsorsaken.

– Just nu finns det inget som pekar på att pojken har blivit utsatt för något brott. Men det är det vi ska undersöka grundligt för att vara säkra, säger Per Fahlström. 

Kartlägger umgängeskrets

Pojken hittades i vattnet i sjön Ösbyträsk.

En person som Expressen har pratat med bevittnade polispådraget när hon var ute och joggade. Hon beskriver det som en lugn badplats nära radhusområdet Ösbydalen, och berättar att barn brukar bada vid bryggan och de närliggande klipporna

– Vi kartlägger just nu hans umgängeskrets och pratar med allt och alla. Vi har även patruller som är ute och gör utredningsåtgärder och försöker lista ut vart han är någonstans, sa Per Fahlström på måndagskvällen.

Skallgång arrangerad av Missing People

Missing people arrangerade på måndagen en skallgång på Värmdö som utgick från Ösbyskolan. 

– Just nu har vi, mellan tummen och pekfingret, ett 80-tal personer ute i skogarna som letar efter den försvunna 12-åringen. Vi har också två stycken drönarpatruller som är ute och söker, och en patrull med certifierad sökhund, sa Klemens Andersson, operativ chef för insatsen, strax före klockan fyra på eftermiddagen.

Ett antal polishelikoptrar cirkulerade också på platsen, enligt Missing people.

Anhöriga har genom polisen godkänt att namn och bild publiceras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.