12-årig pojke utsatt för mordförsök i Skellefteå – vårdas för misstänkta knivskador

Foto: GOOGLE MAPS

En 12-årig pojke har utsatts för ett mordförsök i Skellefteå.

En 16-årig pojke har gripits och anhållits misstänkt för brottet – pojkarna ska känna varandra sedan tidigare enligt polisen.

Polisen fick reda på det misstänka brottet i samband med att pojken sökte vård för sina skador, som misstänks ha orsakats av en kniv. 

Polisen har upprättat en anmälan om mordförsök efter att en 12-årig pojke sökt vård efter att ha blivit knivskuren.

En 16-årig pojke har gripits och anhållits. Han kommer nu att förhöras och en försvarare kommer att förordnas. Han transporteras nu till Umeå, uppger åklagare Andreas Nyberg som leder förundersökningen. 

– Vi misstänker att det är en 16-årig pojke som har använt kniv mot en 12-årig pojke och vi misstänker också att våldet har varit livshotande – det är därför det rubriceras som försök till mord, säger Andreas Nyberg. 

12-åringen vårdas på sjukhus 

De båda pojkarna ska enligt polisen känna till varandra sedan tidigare men åklagare Andreas Nyberg vill inte spekulera i något motiv i nuläget.

– Det pågår informationsinhämtning och alltjämt är det så att utredningen är i ett tidigt skede och motivbild är något som vi kommer utreda. Men i nuläget är det ingen jag vill gå in på.

Den 12-årige pojken vårdas nu på sjukhus för sina skador men det är fortfarande oklart om skadorna är livshotande.

– Normalt sett så vet vi inte det så här tidigt. Utan det är något som den rättsmedicinska undersökningen får bevisa. Men de initiala uppgifter som jag har fått är att skadorna var sådana att kraven för brottsmisstanke om mord är uppfyllda, säger Andreas Nyberg. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.