Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

12-årig pojke
knivskar polis

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Polisen åkte till adressen i Rinkeby för att omhänderta en 13-årig pojke.

Då gick hans 12-åriga bror till attack och knivskar en av polismännen i handen.

I tumultet ramlade den andra polisen och fick motta flera slag och sparkar.

De båda polismännen vårdas på sjukhus.

Klockan åtta i morse åkte polisen till Rinkeby där 13-åringen bor, för att omhänderta honom enligt LVU (lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga).

När de kommit fram till polisbilen, gick hans en 12-årig bror till attack och knivskar en av polismännen i handen. I samband med det uppstod ytterligare tumult och den andra polismannen ramlade omkull och blev sparkad och slagen.

På sjukhus

Det är oklart hur många personer som fanns på platsen.

- De är på sjukhuset fortfarande med lindriga skador. Det är värre med han på marken, han fick motta en del slag och sparkar, säger Mats Eriksson, informationsansvarig vid polisen i Västerort.

Båda pojkarna misstänkts för försök till grov misshandel, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och brott mot knivlagen.

Eftersom de misstänkta är så unga kan de inte anhållas utan ärendet kommer att lämnas över till de sociala myndigheterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.