Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

12-årig pojke förlorade arm vid hajattack i turistparadis

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
En vitfenad oceanhaj.
Foto: Shutterstock

En 12-årig pojke från Ukraina förlorade sin ena arm under en hajattack när han snorklade i Röda havet, nära Sharm el-Sheikh i Egypten, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Pojken var ute och snorklade med sin mamma och fyra ytterligare personer, samt en guide som förlorade sitt ben i attacken. Även mamman ska ha blivit skadad.

Enligt det egyptiska miljödepartementet ska sällskap ha blivit attackerade av en två meter lång vitfenad oceanhaj. Pojken fördes till sjukhus för operation men armen gick inte att rädda. Han ska nu få intensivvård men hans tillstånd är i övrigt oklart.

Sharm el-Sheikh.
Foto: Shutterstock

Området för attacken stängdes ner för turister efter incidenten.

Det egyptiska miljödepartementet säger vidare att man har fångat en vitfenad oceanhaj på video – och att det tros vara den haj som attackerade sällskapet, skriver Insider.

Den utpekade hajen.

Surfaren chockad när han ser drönarbilderna 

En stor och närgången haj simmar skrämmande nära.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.