Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

1177-personal sparkas mitt under pandemin: ”Ett jättepressat läge”

Anställda berättar – uppsägningarna kändes inte värdiga
Eva Fernvall Markstedt, ordförande för Ineras styrelse.
Foto: Johan Olsson / Inera
Självtest för eventuellt pågående covid-19-infektion med provtagningspinne i provrör, tungspatel och instruktioner. I Region Skåne beställs självtestet på 1177.se med e-legitimation och hämtas och lämnas av ombud på utvalda apotek och speciella självtestcentra.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Redaktionen har jobbat väldigt medvetet med ton, lättfattligt språk och faktagranskning. Du kan inte ta bort tio kommunikatörer från Inera och lägga delar av det arbetet på en redan pressad 1177-redaktion utan att det får konsekvenser”, säger en person som jobbar på 1177-redaktionen.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
1177 är hälso- och sjukvårdens ansikte utåt. När kommunikationen mellan den nationella sajten och de 21 regionerna inte fungerar blir resultatet att informationen på 1177 inte stämmer eller blir svår att hitta, varnar medarbetare som Expressen pratar med.
Foto: Janerik Henrsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Aldrig förr har trycket på 1177 Vårdguiden varit så stort.

Och när ägaren Inera – mitt under pågående pandemi – nu gjort sig av med samtliga kommunikatörer som arbetat med 1177 under många år stämmer inte längre all information på sajten eller blir svårare att hitta, varnar medarbetare.

Samtidigt växer köerna till telefonrådgivningen, visar Expressens granskning som också pekar på försämrad insyn, höga konsultarvoden och skenande kostnader för digitaliseringen av vården. 


Kommentera artikeln! När du läst texten får du gärna dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet längst ner. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Bäst och sämst – så vaccinerar regionerna

Stora skillnader • Gotland: ”Något med eftersläpningen”

Sparkade sin bästa vän från drömjobbet

Storklubben HV71 i kris ✓ Sportchefen sparar ALLA arga mail ✓ Sparkade tränarens känslor ✓ Svaret på fansens banderoll

Sven Wollters sista önskan om sitt älskade sommarhus

Planen i testamentet för barnen • ”Han var som en ambassadör för området”