Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

110 personer döda i brutala attacken

Se inslaget om terrorgruppen från 2018.
I söndags begravdes attackens offer.
Foto: JOSSY OLA / AP TT NYHETSBYRÅN
110 personer dödades i en attack i Nigeria i helgen.
Foto: JOSSY OLA / AP TT NYHETSBYRÅN
Boko Haram tros ligga bakom attacken i Nigeria.
Foto: JOSSY OLA / AP TT NYHETSBYRÅN
– Det är den mest våldsamma attack mot oskyldiga det här året, säger Edward Kallon humanitär samordare vid FN i ett uttalande.
Foto: STR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Minst 110 personer dödades – flera halshöggs – i en attack i Nigeria.

– Det är den mest våldsamma attacken mot oskyldiga det här året, säger Edward Kallon humanitär samordare vid FN i ett uttalande.

Den islamistiska militantgruppen Boko Haram tros ligga bakom dådet.

Attacken riktade sig mot risodlare och fiskare och skedde i området Borno i Nigeria i lördags. Enligt flera internationella medier bands arbetarna och fick därefter sina strupar uppskurna. Kvinnor och döttrar kidnappades. 

Hittills har ingen tagit på sig dådet, även om Boko Haram pekas ut. 

– Minst 110 civila dödades på ett hänsynslöst sätt och många fler skadades in attacken, sa Edward Kollen i ett uttalande i söndags.

Vittnen har beskrivit att dådet utfördes av ”beväpnade män på motorcykel”. 

Enligt Daily Mail väntas också dödstalen stiga, eftersom det fortfarande saknas personer. Edward Kallon kräver nu att de personer som kidnappats omedelbart släpps på fri fot.

36 000 dödats

Den nigerianska presidenten Muhammadu Buhari har kommenterat attacken:

– Hela landet har skadats av de här meningslösa morden.

Attacken skedde i samband med att invånarna gått för att rösta i det val som flyttats flera gånger på grund av hotet från Boko Haram och nya attacker.

Förra månaden mördades 22 bönder i samma område och totalt har 36 000 dödats i konflikten som tvingat två miljoner människor att lämna sina hem.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.