Det var från Linköping pojken försvann.
Det var från Linköping pojken försvann.

11-årig pojke försvunnen från skola

Publicerad

Polisen söker efter en 11-årig pojke som varit försvunnen från sin skola i Linköping sedan klockan 11 på torsdagsförmiddagen.

Knappt tre timmar senare hittades pojken välbehållen.

Det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

Skolan ska ligga i Vidingsjö, Linköping, och pojken avvek från området vid 11-tiden.

– Vi letar med ett flertal patruller i de delar av stan där han har vistats, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen region öst

Enligt polisen har varit osams med en annan elev och gått i väg från skolan. Även vid något tidigare tillfälle har han försvunnit från skolan, men kommit tillbaka.

Polisen bedömer ändå att det är viktigt att återfinna pojken inom kort.

– Vi tar hjälp av skolans personal i sökandet och har kontaktat buss- och taxibolag, säger Fredrik Kliman.

Vid 13.44 hittades pojken vid ett varuhus i Mörtlösa. Det finns ingen misstanke om brott.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag