11-årig flicka våldtogs som hämnd i Indien

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En 11-årig flicka har våldtagits i staden Patna nordöstra Indien.

Motivet till våldtäkten ska ha varit hämnd mot flickans bror.

Två personer har gripits misstänkta för våldtäkten.

Våldtäkten på den 11-åriga flickan ägde rum i staden Patna i delstaten Jharkhand nordöstra Indien i måndags.

Enligt nyhetsbyrån AFP ska motivet ha varit hämnd.

– Flickans bror har anklagats för att ha ofredat en granne, säger Anurag Gupta, talesperson för polisen i delstaten Jharkhand, till AFP.

När grannen och hennes make klagade hos byns ledare föreslog en av dem att maken skulle våldta den utpekade mannens syster eller dotter som straff.

"Barbarisk händelse"

Enligt den 11-åriga flickans mor bevittnade hela byn våldtäkten utan att hjälpa henne. Våldtäktsmannen och en av byns ledare har gripits för dådet. Även den 11-åriga flickans bror är gripen för det påstådda försöket att antasta grannen.

– Det är en barbarisk händelse som har skett. De anklagade kommer inte att skonas, säger Sajal Chakraborty, utredare på polisen i delstaten Jharkhand till AFP.

I Indien har sexuellt våld uppmärksammats allt mer efter den dödliga gruppvåldtäkten på en buss 2012, som ledde till skärpta straff.

Ofta fungerar äldre lokala rådmän som ett parallellt rättssystem för att lösa tvister, och de har fortfarande stort inflytande på den indiska landsbygden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.