103-åring frisk från corona – på en vecka

Följ det senaste om coronaviruset med Expressen TV.
103-åringen har befunnit sig i kritiskt tillstånd.
Foto: Skärmdump
Men nu har hon tillfrisknat från corona, enligt lokala medier.
Foto: Skärmdump

Hon har levt i över ett sekel.

Nu har 103-åringen från Wuhan också överlevt coronavirus, rapporterar Mail Online.

Efter bara en vecka kunde Zhang Guangfen skrivas ut från sjukhuset.

I början av mars stod det klart att 103-åriga Zhang Guangfen smittats med coronavirus. För många äldre kan provsvaret innebära en dödsdom. 

Men den äldre damen, bosatt i virusutbrottets epicentrer Wuhan i Kina, har mirakulöst återhämtat sig. Efter en veckas vård är hon nu utskriven från sjukhuset, enligt Mail Online. 

Därmed slår hon nytt rekord i att vara den äldsta personen som tillfrisknat från coronavirus – med två år. Den tidigare rekordinnehavaren var nämligen 101 år gammal.

103-åring har återhämtat sig från corona

Ett videoklipp visar hur personalen poserar och gör tummen upp intill 103-åringens sjukbädd. Vårdpersonal berättar att de äldre patienterna kunde återhämta sig eftersom de inte hade några andra hälsobesvär sedan tidigare. 

Men under veckan på sjukhus har tillståndet bitvis varit kritiskt för 103-åriga Zhang Guangfen. Sjuksköterskorna turades om att skedmata den gamla kvinnan.

– Hon älskade att få komplimanger. Hon log och nickade varje gång jag sa att hon var söt, säger en i personalen enligt Mail Online.

Statsepidemiolog Anders Tegnell: ”Vi har koll på situationen”

Hör röster inifrån Wuhan: ”Många har slutat jobba – många är arga”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.