Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

101-årig man åtalas för sexbrott mot barn

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En 101-årig man står åtalad i England för sexuellt utnyttjande av barn.

Hans höga ålder gör honom till den troligtvis äldsta anklagade i en brittisk rättsal någonsin, skriver BBC.

Samtidigt nekar han till samtliga av de 31 brott han står anklagad för.

101-åriga Ralph Clarke från engelska Birmingham har går nu till den brittiska kriminalhistorien.

Han tros vara den äldsta någonsin som suttit som anklagad i en brittisk rättsal då han nu blivit huvudperson i en rättegång, anklagad för sexuellt utnyttjande av barn.

Dock nekar Clarke, som är pensionerad lastbilschaufför, till de 31 brott han anklagas för. Brotten i fråga ska ha begåtts mellan 1974 och 1983 mot tre barn och gäller våldtäktsförsök och andra sexualbrott. Det yngsta barnet ska ha varit så ungt som sju år när brotten begicks.

Enligt åklagaren Miranda Moore ska en del av övergreppen ha skett i Clarkes tidigare hem. Enligt henne har samtliga offer talat om att de skett i någon typ av friggebod eller verkstad.

"Allvarliga sexuella övergrepp"

Rättegången kommer att löpa över två veckor – men rätten kommer att sitta högst fyra timmar per dag. Under rättegångens inledning berättade Miranda Moore för juryn bestående av sex män och sex kvinnor att två personer, som påstår att de fallit offer för Clarke, gick in på en polisstation förra året för att rikta klagomål mot 101-åringen.

– Vad de hade att berätta för polisen visade sig vara en historia med massor av allvarliga sexuella övergrepp, sa Moore under rättegången enligt BBC.

Juryn fick också ta del av informationen om att Clarke hörts av polisen förra året och då gjorde "begränsade erkännanden".

Vad erkännandena handlade om är i nuläget okänt och rättegången kommer att fortsätta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.