1000 personer i bussbråk i Stockholm

Publicerad
Uppdaterad
SL:s ersättningsbussar vid Liljeholmen räckte inte till.
Då utbröt kaos när 1000 personer kämpade om att komma på de bussar som fanns.
En kvinna drabbades av astma när hon klämdes fast mot en buss.
Fem polispatruller larmades till platsen.
- Det blev lite lätt tumultartat när det kom in en buss, säger Ulf Lindgren på polisens länskommunikationscentral till Expressen.se.
Stort tumult uppstod på Liljeholmens tunnelbanestation på tisdagskvällen. Anledningen var brist på ersättningsbussar när folk skulle hem från jobbet.
Snömängderna i Stockholm har gjort att alla tunnelbanesträckor som går ovan jord ställts in.
I stället används ersättningsbussar – men på tisdagskvällen fanns inte tillräckligt många bussar till alla resenärer på Liljeholmen.

Trängsel

Polisen uppskattar att ett 1000-tal personer väntade på på stationen. När det kom en buss utbröt kaos.
– Det blev en viss trängsel och lite lätt tumultartat när det kom in en buss. Det fanns fler som ville kliva på än vad det fanns platser, säger Ulf Lindgren på polisens länskommunikationscentral till Expressen.se.
Väktare larmade polisen när stämningen började bli hotfull. Som mest fanns fem patruller på plats.

Kvinna drabbades av astma


En kvinna drabbades av astma när hon klämdes fast mot en buss, uppger Torgny Carbeskär på MTR Stockholm som sköter driften av tunnelbanen.
Kvinnan togs om hand av MTR:s personal på plats och ska enligt Torgny Carbeskär ha klarat sig förhållandevis bra.
– Det blev dramatiskt. Det var otroligt mycket folk på platsen, säger Torgny Carbeskär till Expressen.se.
Varför sätter ni inte in fler bussar?
– Vi har beställt många busar som ännu inte levererats. Dessutom är det helt omöjligt att ersätta tunnelbanans kapacitet med bussar.
Enligt Togny Carbeskär ska tunnelbanetrafiken flyta bättre i morgon onsdag.
Vad känner ni för ansvar för dem som drabbats?
– Jag har stor förståelse för dem som är upprörda. Vi är den första att beklaga detta, säger Torgny Carbeskär.
Vid klockan 19.30 hade stämningen börjar lugna ner sig, men då fanns fortfarande en patrull kvar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag