Obs! Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nicklas Thegerström
Obs! Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.  Foto: Nicklas Thegerström

100 gripna för knark på reggaefestival

Publicerad
Uppdaterad
Årets tema på Uppsala reggaefestival är "life is great". Lite för bra för vissa verkar det som.
Efter första dygnet är facit: 100 gripna för knarkbrott.
Uppsala reggaefestivalen drar mycket folk till staden. Och som vanligt är det många av dem som grips av polisen för knarkbrott.
Under fredagen hade över 100 personer tagits misstänkta för ringa narkotikabrott.
- Vi är nöjda med att ha fått bort den öppna hanteringen av droger, säger kommissarie Jonas Eronen vid Uppsalapolisen.

Tar med för provtagning

Polisen letar efter folk som ser ut att vara påverkade av narkotika.
- När man träffar på en person så pratar man med den. Får man då fram drogtecken så att man kan säga att han är skäligen misstänkt, då tar man in honom för provtagning, säger Eronen.

Lugnt på festivalen

Mellan 75-80 procent av de som testas brukar visa positiva svar. Men förutom narkotikabrott har det varit väldigt lugnt på festivalen.
Uppsalapolisen brukar nästan alltid kritiseras för att de går på så hårt mot festivalbesökarna. Enligt Eronen har det påverkat arbetet något.
- Man ska komma ihåg att det är ett tufft jobb. men självklart följer vi debatten, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag