Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

10 saker du inte visste att din Iphone kan göra

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Så blir du en smartphonevinnare.

1. Bokstavera ditt lösenord


1. Gå till Inställningar > Allmänt > Lösenkodlås

2. Slå av "Enkel lösenkod"

3. Hurra! Nu kan du skriva in ett lösenord med bokstäver.2. Se tidsangivelser i sms


Irriterande att du inte kan se vilken tid ett sms har skickats i Imessage, va? Lösningen är enkel. Dra bara i pratbubblan från högra delen av skärmen till den vänstra och tidsangivelsen syns.


3. Ångra det du skrivit


Du har skrivit ett långt stycke text men vill ta bort det snabbt. Skaka telefonen och en textruta dyker upp. Välj då "Ångra" och det du skrivit raderas. Ångrar du dig igen? Då är det bara att skaka telefonen igen – och du kan klistra in det du skrivit återigen.


4. Bättre kalenderöversikt


Du tycker att kalenderöversikten är dålig? Vrid bara telefonen horisontellt och fler dagar i kalendern syns.


5. Caps Lock


Håller du in Shift-tangenten för att skriva i versaler? Onödigt. Dubbelklicka i stället på den och du slipper. Fungerar det inte för dig? Gå i så fall in på Inställningar > Allmänt > Tangentbord. Sätt sedan på "Aktivera skiftlås". Klart!


6. Vattenpass


Du behöver inte gå till en byggvarufirma för att köpa ett vattenpass när du sätter upp en hylla. Den finns ju i din telefon. Gå in i appen "Kompass" och dra sedan från högra sidan till den vänstra. Nu har du ditt vattenpass.


7. Ta flera bilder snabbt


Kameran i din Iphone tillåter dig att ta flera bilder i snabb takt. Håll helt enkelt in fotoknappen och du får flera bilder i stället för en.


8. Fler tecken


Saknar du tankstreck och prickar på ditt tangentbord när du skickar meddelanden?

Här är lösningen: Håll in bindestrecket när du skriver ett Imessage – och fler symboler dyker upp.


9. Ta ett foto med volymknappen


Här är det enklaste sättet att ta en selfie. I stället för att fyra av dina bilder genom fotoknappen, använd volymknappen på sidan av din iPhone. Du också använda volymknappen på dina hörlurar, när de är inkopplade.


10. Snabbare laddning


Du är stressad, försenad eller har kort om tid för att ladda ditt batteri. Så här gör du: Aktivera flygplansläget och batteriet på din iPhone laddas dubbelt så snabbt.


Missa inga nyheter – ladda ner Expressens app för iOS eller Android.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.