Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Minst 10 döda efter busskrasch i Kroatien

Tidigt under söndagsmorgonen körde en buss av vägen i östra Kroatien.
Bussolyckan inträffade tidigt på söndagsmorognen i östra Kroatien.
Foto: LUKA SAFUNDZIC / AP TT NYHETSBYRÅN
Bussen var på väg till Pristina i Kosovo.
Foto: LUKA SAFUNDZIC / AP TT NYHETSBYRÅN

Minst 10 personer har omkommit i en bussolycka i Kroatien.

15 minderåriga ska ha funnits på bussen, enligt kroatiska 24sata.

– Vi i nuläget inga uppgifter om att det ska ha funnits några svenskar ombord, säger Andrea Roempke, presskommunikatör på UD.

Tidigt på söndagsmorgonen körde en buss av vägen i östra Kroatien. Av de 67 passagerarna som färdades med bussen mellan Frankfurt i Tyskland och huvudstaden Pristina i Kosovo, där bussen är registrerad, är minst tio bekräftat omkomna, rapporterar SVT.

Bland de omkomna återfinns föraren och nio passagerare. Totalt 45 personer har förts till sjukhuset i Slavonski Brod, varav åtta bedöms som allvarlig skadade, fyra stycken har också opererats.

Det är i nuläget oklart vilka nationaliteter eller åldrar som återfinns bland offren i olyckan. Utrikesdepartementet undersöker om det finns några svenskar bland de döda eller omkomna, men ännu finns inga uppgifter som tyder på det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.