Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

10-årig flicka hittad inlåst i garderob

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En 29-årig kvinna i Kansas är anklagad för att ha hållit sin tioåriga dotter inlåst i en garderob i flera år.

Flickan fick inte ens komma ut för att äta, sova eller gå på toaletten, uppger ABC News.

När flickan hittades vägde hon endast 15 kilo, och sjukhusjournaler visar på att hon bara gått upp tre kilo sedan hon var fyra eller fem år gammal, uppger ABC News.

– Hon väger lite mer än en tredjedel av vad en tioåring bör väga, säger Steve Young vid Kansas City Police.

Polisen vet inte hur länge eller hur ofta flickan hållits inlåst men menar att det är tydligt att hon har tillbringat avsevärd tid i garderoben.

Grannarna visste inget

Flickan räddades i fredags morse tack vare ett anonymt tips. Grannar uppger att de inte vetat om att tre barn bott i huset eftersom de endast sett till två av dem.

– Vi kände inte till henne under de tre år vi bott här, säger grannen Kimberly Kelley till ABC News.

När polisen gick in i huset hittade de en barnsäng ställd mot en garderobsdörr. De frågade om någon var där och en barnröst svarade "ja".

Flickan hittades stående och uppgav att garderoben var hennes rum. Väl på sjukhuset berättade hon att hon inte hade varit ute ur garderoben på två dygn och att hon inte fick mat varje dag.

Mamman häktad

Senare på fredagen arresterades flickans mamma och hennes pojkvän. Den 29-åriga mamman erkände att hon låst in sin dotter och hävdade att en av orsakerna var att hon visste att hon skulle få problem om folk såg hur undernärd flickan var. Hennes pojkvän förnekar all delaktighet.

Mamman är nu häktad för våld mot barn, barnmisshandel och för att ha försatt ett barn i fara.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.