Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

1 000 samlades för cruising – trots att den ställts in officiellt

Stor bilträff i Östersund.
En bilträff samlade över 1 000 personer och 300 bilar i Östersund på lördagskvällen.
Foto: Google maps

En bilträff samlade över 1 000 personer och 300 bilar i Östersund på lördagskvällen, rapporterar P4 Jämtland.

Detta efter att den årliga motorträffen Springmeet ställts in – något som fick flera entusiaster att anordna en egen cruising. 

– Den troliga rubriceringen är brott mot ordningslagen, säger Mikael Lundberg, förundersökningsledare vid polisen, till radion.

Det var i april som beskedet kom att motorträffen Springmeet inte skulle genomföras i Jämtland.

Vanligtvis brukar träffen locka tusentals personer och motorentusiaster brukar samlas på Optands flygfält och på kvällen är det sedan cruising. 

Men i år ställdes det alltså in, på grund av den rådande coronapandemin. 

SVT Jämtland skriver att efter beskedet kom, så började det florera rykten i sociala medier att en cruising ändå skulle genomföras.

Något som arrangören fick veta, och valde att gå ut och vädja till alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och i stället träffas nästa år i stället. 

Men trots detta samlades alltså många under lördagskvällen i Lillänge, för en cruising.

– Vi tror att det var ungefär 300 bilar och sammanlagt ungefär 1000 personer, säger Michael Lundberg som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östersund, till SVT Jämtland. 

Polisen upprättar anmälan

Polisen valde då att upprätta en anmälan. 

– Den troliga rubriceringen är brott mot ordningslagen och så får vi se om utredningen kan visa vem som eventuellt skulle kunna ha en arrangörsfunktion i det här, säger Mikael Lundberg, till P4 Jämtland.

Polisen valde dock inte att avbryta cruisingen. 

– När det ändå har samlats så pass mycket folk och de är bilburna, då ska ju de ta vägen någon annanstans. Här valde man då i stället att låta dem hållas där, säger Mikael Lundberg, förundersökningsledare vid polisen, vidare till radion.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.