Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

1 000 praktikplatser tas fram åt asylsökande

<p>"En grundläggande del av den svenska modellen är att alla människor arbetar och gör rätt för sig", uppger Stefan Löfven enligt Dagens Nyheter.</p>
Foto: Anna-Karin Nilsson

Regeringen har beslutat att tvinga fram 1000 praktikplatser åt asylsökande.

Statliga myndigheter ska skaka fram platserna.

– Det är viktigt att både staten och näringslivet tar sitt ansvar, säger statsminister Stefan Löfven till Dagens Nyheter.

Men några få undantag ska alla myndigheter vara med i praktikprojektet. Känsliga myndigheter som Säpo och FRA är dock inte med, skriver DN.

Förhoppningen är att flyktingarna ska få in en fot på arbetsmarknaden och lära sig svenska snabbare.

– En grundläggande del av den svenska modellen är att alla människor arbetar och gör rätt för sig, uppger Stefan Löfven enligt Dagens Nyheter.

Uppdraget med praktikplatserna beskrivs som tvingande och det kommer att ske en uppföljning där Statskontoret rapporterar till civilminister Ardan Shekarabi.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.