"En grundläggande del av den svenska modellen är att alla människor arbetar och gör rätt för sig", uppger Stefan Löfven enligt Dagens Nyheter. Foto: Anna-Karin Nilsson

"En grundläggande del av den svenska modellen är att alla människor arbetar och gör rätt för sig", uppger Stefan Löfven enligt Dagens Nyheter.

 Foto: Anna-Karin Nilsson

1 000 praktikplatser tas fram åt asylsökande

Publicerad

Regeringen har beslutat att tvinga fram 1000 praktikplatser åt asylsökande.

Statliga myndigheter ska skaka fram platserna.

– Det är viktigt att både staten och näringslivet tar sitt ansvar, säger statsminister Stefan Löfven till Dagens Nyheter.

Men några få undantag ska alla myndigheter vara med i praktikprojektet. Känsliga myndigheter som Säpo och FRA är dock inte med, skriver DN.

Förhoppningen är att flyktingarna ska få in en fot på arbetsmarknaden och lära sig svenska snabbare.

– En grundläggande del av den svenska modellen är att alla människor arbetar och gör rätt för sig, uppger Stefan Löfven enligt Dagens Nyheter.

Uppdraget med praktikplatserna beskrivs som tvingande och det kommer att ske en uppföljning där Statskontoret rapporterar till civilminister Ardan Shekarabi.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag