Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

1 000 dödsfall per dag: ”En desperat situation”

Nya rekord i antalet smittade
Vårdpersonal i Texas jobbar intensivt på en coronavdelning i staden McAllen.
Foto: CAROLYN COLE / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
Köerna ringlar sig långa för att testa sig i Miami Beach i Florida.
Foto: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Mellan tisdag och fredag dog över tusen personer varje dag i USA efter att ha smittats av corona.

Det är de högsta dödssiffrorna sedan maj, skriver The Washington Post

Nu vill sjukhus i Texas kunna skicka hem patienter som har minst chans att överleva.

Under juli månad har antalet inlagda patienter på sjukhusen mer än fördubblats – bara i fredags vårdades 59 670 personer. Det motsvarar nästan toppnoteringen från mitten av april då 59 940 vårdades på sjukhus i landet, rapporterar Washington Post. 

På bara ett dygn har 74 000 nya virusfall rapporterats, vilket innebär att läget har försämrats betydligt sedan slutet av maj. 

Kan skicka hem patienter för att dö

I Starr County i Texas har ett sjukhus varnat för att situationen är så pressad att man överväger att införa riktlinjer som gör det möjligt att skicka hem patienter med minst chans att överleva. 

– Situationen är desperat. Vi kan inte fortsätta att fungera på Starr Country Memorial Hospital på det sätt som det här fortsätter. Siffrorna är chockerande, säger sjukvårdschefen Jose Vasquez enligt Washington Post

Även i Florida är sjukvårdssituationen kritisk. Dokument från delstatens krishanteringscentral visar att över 50 sjukhus begär personalförstärkning. Enligt dokumenten behövs det ytterligare 2500 personer till sjukhusen. 

Skärpta restriktioner 

Flera delstater skärper nu sina riktlinjer. 

På lördagen meddelade New Orleans borgmästare LaToya Cantrell att stadens barer och restauranger inte får öppna sina uteserveringar. 

I Vermont införs krav på ansiktsmask inomhus och utomhus, huvudstaden Washington DC inför karantänskrav för resande från högriskområden och i delstaten Washington skärptes riktlinjer för restauranger och barer. 

Samtidigt kräver snabbmatskedjan McDonald's att gäster bär ansiktsmask på samtliga omkring 14 500 restauranger i USA från den 1 augusti.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.