1 000 000 skäl att fira för Mall of Scandinavia

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
En miljon kunder – så många har redan besökt Mall of Scandinavia.
Foto: Andreas Sandström
Gallerian rymmer över 100 000 kvadratmeter butiksyta – fler än 230 butiker.
Foto: /All Over Press

Mall of Scandinavia går som tåget.

Men kunder som tagit bilen har stundtals haft problem och hamnat i långa köer innan man ens nått garaget.

På lördagen firade shoppingcentret en miljon besökare – drygt två veckor efter invigningen.

Den 12 november slogs dörrarna upp till Mall of Scandinavia i Solna. Redan under invigningen uppstod kaotiska scener i trängseln när fler personer än vad som fick plats ville besöka den nya gallerian. Dagen efter uppskattade varuhuschef Lena Rune för Resumé besöksiffran till mellan 50 000 och 60 000, med ännu fler som fick vända i dörren på grund av platsbrist.

Nu efter drygt två veckor står det klart att jättegallerian - med över 100 000 kvadratmeter butiksyta fördelat på fler än 230 butiker - har levt upp till förväntningarna.

På lördagen meddelade man via sin Facebooksida att man nått en miljon besökare – och delat ut gåvor till den lyckliga kund som gått över milstolpen.

"Historiska siffror"

– Vi är otroligt stolta och glada över det fantastiska mottagande som vi får från våra gäster, säger varuhuschef Lena Rune.

– Även för oss som har jobbat i branschen länge är detta historiska siffror och det ville vi naturligtvis fira med våra kunder, säger hon.

För att räkna ut antalet besökare har man använt sig av besökräknare som registrerat inkommande kunder vid entréerna.

Den gångna helgen – med Black Friday och Black Weekend – har man gjort ett starkt resultat, meddelar Lena Rune utan att vilja gå in på några siffror.

– Det har varit en fantastisk helg och jag får mycket positiv respons från våra butiker och restauranger, säger hon.

Köer till parkering

Men gallerians stora attraktionskraft har inte enbart varit positiv för kunderna - i alla fall inte för de bilburna.

Många kunder vittnar om långa köer innan de ens har nått fram till garaget, som har plats för nära 4 000 bilar. Trots köbildningen och frustrerade kunder så menar Lena Rune att beredskapen är god.

– Även med en väl utformad infrastruktur och 3700 parkeringsplatser, finns det ett begränsat antal bilburna gäster som vi kan ta emot och vi har därför stärkt upp med extra personal för att dirigera trafiken och underlätta för besökare att komma fram, samtidigt som vi har gjort vårt bästa för att informera om alternativa färdmedel, säger Lena Rune och fortsätter:

– Självklart har vi förståelse för att det kan skapa viss frustration när stora mängder personer samlas, vilket stundvis skapar köer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.