Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trump installerar golfsimulator

Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Foto: TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Donald Trump har installerat en avancerad golfsimulator i Vita huset. 

Presidenten ska själv ha betalat nära en halv miljon kronor, skriver Washington Post. 

Donald Trump är känd för sitt stora golfintresse och äger 17 golfbanor på olika platser, bland annat i Florida, Skottland och Kalifornien. 

Nu behöver han dock inte resa särskilt långt för att finslipa på golfsvingen. 

Enligt Washington Post har presidenten låtit installera en stor och avancerad golfsimulator i ett av rummen i Vita husets residens.

Trump betalade själv

Simulatorn uppges ha ersatt den som Barack Obama tidigare använde och ger Trump möjlighet att spela på virtuella golfbanor i hela världen genom att slå bollen mot en stor videoskärm. 

En källa i Vita huset uppger för tidningen att Donald Trump själv har betalat för inköpet och installationen, som ska ha gått på motsvarande omkring en halv miljon kronor. 

Under sin tid som president har Donald Trump spelat golf vid cirka 139 tillfällen, oftast på sina egna golfbanor, skriver Washington Post. CNN konstaterar att presidenten under valkampanjen lovade att han inte skulle kunna ge sig ut på banan lika ofta längre. 

- Eftersom jag kommer att arbeta för er kommer jag inte ha tid att spela golf. Tro mig, sa Donald Trump då. 

Spelade inte på 69 dagar

Under perioden då delar av statsapparaten i USA var nedstängd höll sig Trump borta från golfbanan i totalt 69 dagar. Avbrottet var dock över 2 februari då han gick en runda med Tiger Woods och Jack Nicklaus på en golfbana i Florida. 

I början av februari avslöjade sajten Axios Donald Trumps scheman och att han tillbringat omkring 60 procent av sin tid sedan november med så kallad ”executive time”, då han inte har några officiella programpunkter. 

Det har väckt frågor om vad presidenten egentligen haft för sig - men den som trodde att golfsimulatorn kan vara svaret har dock fel.

Vita huset säger enligt Washington Post att Trump ännu inte  har använt den nya golfsimulatorn.

Trump hävdar att han arbetar

Donald Trump har själv också kommenterat Axios-avslöjandet på Twitter. 

”När termen Executive Time används betyder det att jag arbetar, inte att jag kopplar av”, skrev presidenten. 

Trump var under Barack Obamas tid i Vita huset inte sen med att kritisera sin föregångare för att ägna för mycket tid åt golf. 

”Kan ni tro att president Obama tillbringade dagen med att spela golf när USA står inför alla problem och svårigheter”, skrev han på Twitter i oktober 2014.