Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ledare för No Surrender skjuten till döds i Örebro

På onsdagskvällen sköts en man i 30-årsåldern till döds i Örebro. Han kopplas nu till mc-gänget No Surrender, enligt uppgifter till Expressen.
Foto: JANNEE
No Surrender.

En man i 30-årsåldern sköts till döds i Örebro sent på onsdagskvällen. Mannen ska ha haft en högt uppsatt position inom mc-gänget No Surrender, enligt researchföretaget Acta Publica.

Under det senaste året kan flera dödsskjutningar och sprängningar kopplas till gänget. 

Nu har polisen gått upp i stabsläge.

Strax före klockan elva på onsdagskvällen larmades polis om en skottlossning i området Väster i Örebro. Polisen hittad en livlös person på platsen. Men personens liv gick inte att rädda. 

En förundersökning om mord inleddes. 

Polisen är i stabsläge

Den skjutna är en man i 30-årsåldern som haft en ledande position inom mc-gänget No Surrender, enligt Acta Publica.
Mannen har ett kriminellt förflutet.

På torsdagsmorgonen gick polisen upp i stabsläge med anledning av skjutningen som nu klassas som en särskild händelse. I övrigt är man fåordig om detaljerna i fallet.

– Vi går i det här läget inte ut med mer än att det är en man i 30-årsåldern, som är känd av oss sedan tidigare, på vilket sätt vill vi inte utveckla i nuläget, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen i region Bergslagen.

I januari skadades flera personer lindrigt då en sprängladdning detonerade vid ett flerfamiljshus i Norrköping. I huset bodde en framstående medlem i gänget.

Flera våldsamma dåd

I början av december sköts två män, i 40- respektive 45-årsåldern, ihjäl utanför en nattklubb i Norrköping. En av männen hade en ledande roll i mc-gänget.
Och under förra sommaren förstördes en strippklubb i Örebro, då en bomb detonerade. Även den händelsen misstänks ha kopplingar till gänget. 

I juni förra året detonerade en kraftig sprängladdning utanför ett flerfamiljshus i Linköping. Ett 20-tal personer skadades lindrigt, och de materiella skadorna blev omfattande. Även det dådet kan ha koppling till mc-gänget.

Ingen person har gripits som misstänkt för dödsskjutningen i Örebro.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.