Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ledare för No Surrender skjuten till döds i Örebro

På onsdagskvällen sköts en man i 30-årsåldern till döds i Örebro. Han kopplas nu till mc-gänget No Surrender, enligt uppgifter till Expressen.
Foto: JANNEE
No Surrender.

En man i 30-årsåldern sköts till döds i Örebro sent på onsdagskvällen. Mannen ska ha haft en högt uppsatt position inom mc-gänget No Surrender, enligt researchföretaget Acta Publica.

Under det senaste året kan flera dödsskjutningar och sprängningar kopplas till gänget. 

Nu har polisen gått upp i stabsläge.

Strax före klockan elva på onsdagskvällen larmades polis om en skottlossning i området Väster i Örebro. Polisen hittad en livlös person på platsen. Men personens liv gick inte att rädda. 

En förundersökning om mord inleddes. 

Polisen är i stabsläge

Den skjutna är en man i 30-årsåldern som haft en ledande position inom mc-gänget No Surrender, enligt Acta Publica.
Mannen har ett kriminellt förflutet.

På torsdagsmorgonen gick polisen upp i stabsläge med anledning av skjutningen som nu klassas som en särskild händelse. I övrigt är man fåordig om detaljerna i fallet.

– Vi går i det här läget inte ut med mer än att det är en man i 30-årsåldern, som är känd av oss sedan tidigare, på vilket sätt vill vi inte utveckla i nuläget, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen i region Bergslagen.

I januari skadades flera personer lindrigt då en sprängladdning detonerade vid ett flerfamiljshus i Norrköping. I huset bodde en framstående medlem i gänget.

Flera våldsamma dåd

I början av december sköts två män, i 40- respektive 45-årsåldern, ihjäl utanför en nattklubb i Norrköping. En av männen hade en ledande roll i mc-gänget.
Och under förra sommaren förstördes en strippklubb i Örebro, då en bomb detonerade. Även den händelsen misstänks ha kopplingar till gänget. 

I juni förra året detonerade en kraftig sprängladdning utanför ett flerfamiljshus i Linköping. Ett 20-tal personer skadades lindrigt, och de materiella skadorna blev omfattande. Även det dådet kan ha koppling till mc-gänget.

Ingen person har gripits som misstänkt för dödsskjutningen i Örebro.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.