Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kärleksparet dog tillsammans när hissen fylldes med vatten

Stav Harari drunknade med sin pojkvän i hissen.
Foto: Privat
Dean Shoshani.
Foto: Privat

En man och en kvinna omkom efter att en översvämning drabbat Tel Aviv i lördags. Paret stängdes in i en hiss i ett hyreshus samtidigt som vattnet forsade in, rapporterar det israelsiska nyhetsmediet Arutz Sheva 7.

I lördags drabbades den israeliska staden Tel Aviv av kraftig nederbörd och plötslig översvämning. På några få timmar föll drygt sju centimeter regn. Det motsvarar ungefär 20 procent av den årliga nederbörden i staden, skriver Arutz Sheva 7.

Ett höghus och bostadshus i södra delen av staden översvämmades snabbt av vattenmassorna. 

I en hiss i bostadshuset stängdes paret Dean Shoshani och Stav Harari, båda 25 år gamla, in av vattennivån.

Ovanligt skyfall i Israel – par drunknade i hiss

Brandmän arbetade för att evakuera de boende i huset och använde dykardräkter för att ta sig runt i byggnadens nedre del. 

När paret väl kunde fritas ur hissen var kvinnan medvetslös och båda två led av svår så kallad hypotermi, kraftigt nedkyld kroppstemperatur. På väg till sjukhuset utfördes livräddningsförsök, berättar en av ambulanspersonalen för tidningen. 

Men deras liv gick inte att rädda. 

”Hur kunde det ta så lång tid?”

En familjemedlem till Dean Shoshani uttryckte sig kritiskt på Facebook och hävdade att bostadshuset inte underhållits korrekt, skriver The Times of Israel. 

”Det är vårdslöst av kommunen gentemot invånarna i stadsdelen, kriminell vårdslöshet. Hur kunde det ta så lång tid för räddningstjänsterna att komma fram?”

Räddningstjänsten berättar för tidningen att de under översvämningen blev nedringda, vilket ledde till att några samtal blev obesvarade. 

Till en lokal radiostation sa en av de boende i det översvämmade huset: ”Jag ringde 16 gånger och de lade på. Det påminde mig om länder i tredje världen”. 

Räddningstjänsten använde dykare.
Foto: Arutz Sheva 7

Han fortsätter: 

”De här människorna dog i våra händer. Vi hörde att de försökte ta sig ut, vi kunde inte öppna dörren. Sen slutade vi höra dem och vi förstod vad som hade hänt”, skriver The Times of Israel. 

Lovar utreda händelsen

Kommunfullmäktige i Tel Aviv-Jaffa kallade till ett krismöte för att utreda händelsen och stadens agerande. Polisen har även meddelat att de ska undersöka dödsfallen. 

Även landets premiärminister, Benjamin Netanyahu, kommenterade händelsen. Han beklagade det som inträffat och berättade att han påbörjat arbetet för att ta reda på hur dödsolyckan kunde ske, samt förebygga att det händer igen. 

I ett uttalande säger han: ”Jag är chockad av de tragiska dödsfallen av två Tel Aviv-bor som dödades i hissolyckan”, enligt Arutz Sheva 7.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.