Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Donald Trump och Nancy Pelosi i bråk i Vita huset

Foto: ERIK S. LESSER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Donald Trump mötte i dag demokraternas talman Nancy Pelosi i Vita huset. 

Samtalet uppges ha varat i tre minuter innan presidenten ilsket lämnade rummet. 

– Att se vad som hände i Vita huset skulle få er att tappa hakan, sa Demokraternas minoritetsledare i senaten Chuck Schumer efteråt.  

Presidenten skulle under onsdagskvällen ha ett planerat möte om infrastruktursatsningar med Demokraternas talman i representanthuset Nancy Pelosi och minoritetsledaren i senaten Chuck Schumer. 

Men mötet avslutades efter att Donald Trump förklarat att han vägrade samarbeta så länge de utredningar som görs av presidenten i kongressen inte upphör. 

Enligt en demokrat som New York Times talat med tog Trump inte i hand och satte sig aldrig under mötet. Tre minuter senare lämnade han rummet utan att någon annan hade haft möjlighet att säga något, enligt tidningen. 

Trump: ”Gör er av med utredningarna”

I stället gick han ut till reportrarna som väntade i Vita husets rosenträdgård och var märkbart arg.

– Jag gick in i rummet och sa till senator Schumer och talmannen Pelosi att jag vill ha infrastruktur. Jag vill ha det mer än vad ni vill. Jag skulle vara riktigt bra på det, det är det jag gör. Men vet ni? Ni kan inte göra det under de här omständigheterna. Så gör er av med de här tramsiga utredningarna. 

Han sa också:

– Istället för att glatt gå in på ett möte möts jag av människor som precis har sagt att jag ägnar mig åt mörkläggning. Jag mörklägger inte. 

Presidentens ilska bottnade i ett uttalande Nancy Pelosi gjort tidigare under dagen då hon sagt att hon menar att Trump är involverad i försök att undanhålla detaljer som demokraterna i kongressen vill utreda.

”Jag ber för honom”

Chuck Schumer och Nancy Pelosi höll också en presskonferens efter det korta mötet i Vita huset och sa att de hade anlänt med en 35 sidor lång plan kring infrastruktursatsningar.

De båda toppdemokraterna hävdade att Donald Trump inte har någon plan för att satsa på infrastruktur och att det var därför han avslutade mötet abrupt. 

– Av någon anledning, kanske det var brist på självförtroende från hans sida, säger Pelosi. 

– Han passade på den och det får mig att undra varför han gör det. Hur som helst så ber jag för honom, fortsatte hon. 

Om mötet sa Chuck Schumer under presskonferensen:

– Att se vad som hände i Vita huset skulle få er att tappa hakan.