USA:s president Donald Trump. Foto: BULLIT MARQUEZ/AP/TTUSA:s president Donald Trump. Foto: BULLIT MARQUEZ/AP/TT
USA:s president Donald Trump.  Foto: BULLIT MARQUEZ/AP/TT
Ledsna människor efter masskjutningen i en kyrka i Texas. Foto: LARRY W. SMITH/EPA/TTLedsna människor efter masskjutningen i en kyrka i Texas. Foto: LARRY W. SMITH/EPA/TT
Ledsna människor efter masskjutningen i en kyrka i Texas.  Foto: LARRY W. SMITH/EPA/TT

Donald Trump hånas efter missen på Twitter

Publicerad

Sent på tisdagskvällen amerikansk tid, 05:34 på onsdagsmorgonen svensk tid, skriver Trump på Twitter: ”Må Gud vara med människorna i Sutherland Springs, Texas. FBI och polis har just anlänt”. Uttalandet kommer bara timmar efter en masskjutning i USA, men i Kalifornien. 

Fem personer dog i skjutningen på tisdagen som ägde rum vid en lågstadieskola i Rancho Tehama, tio mil norr om Sacramento, i Kalifornien.

Massakern i en kyrka i Sutherland Springs i Texas ägde rum för över en vecka sedan, vilket flera personer har svarat presidenten.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/930655291569524736

Uttalandet kritiseras i sociala medier

”Jag tror att han har blandat ihop Texas och norra Kalifornien”, skriver en person. 

En annan ifrågasätter om han återanvänt ett gammalt uttalande: ”Återanvände du det här tweetet från den förra masskjutningen. Förståeligt. Det är svårt att hålla reda på dem alla”.

Ännu en förslår att presidenten skulle be någon kontrollera hans uttalanden: ”Dagens skjutning var i norra Kalifornien, snille. Seriöst, låt någon kontrollera ditt arbete innan du skickar dina tweets”.

 

LÄS ÄVEN: Hon pekade finger åt Trump – och fick 713 000 kronor

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag