Katrin Zytomierskas arga svar på diabetesbråket

Katrin Zytomierskas uttalande har fått diabetiker att ta illa upp.
Katrin Zytomierska.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Foto: MICHAELA HASANOVIC

Katrin Zytomierska berättade att hon reagerade med avsmak på att hon sett en kvinna använda en diabetesspruta på en hamburgerrestaurang.

Både diabetiker och fans har tagit illa vid sig av uttalandet - men Zytomierska slår tillbaka mot kritiken.

"En överviktig uppenbarligen sjuk kvinna. Det tycker jag är opassande och det får jag tycka" skriver hon på Instagram.

I Katrin Zytomierskas podcast "Mitt i livet" berättade hon om ett besök på en hamburgerrestaurang där hon fick syn på en kvinna som använde en diabetesspruta.  

– Hon måste ha haft diabetes. I och med att jag är en sådan här hälsomänniska blir jag så här, jag tycker det är fruktansvärt när jag ser henne. "Jag tar en Fanta då, det är bara socker".  Och att hon drar upp hela tröjan, hon måste ju tänka då, "Jag är sjuk, jag har rätt". Du vet, så där som människor kan vara, säger Katrin Zytomierska i podcasten.

Katrin Zytomierska säger att hon "tog illa vid sig" av åsynen. Hon jämför användandet av diabetessprutan med ett tampongbyte: 

– Hade det varit OK om jag ställde mig upp vid bordet, drog ned byxorna, och bytte tampong? Vad är skillnaden? Jag är kvinna, jag har mens, det är skitjobbigt. Jag måste byta tampong flera gånger om dagen. 


LÄS MER: Hasse Andersson uppretad efter Katrin Zytomierskas ord 


Uttalandet skapade reaktioner bland diabetiker och fans. Men nu slår Katrin Zytomierska tillbaka mot kritiken.

"Människor är missnöjda, bittra, helt dumma i huvudet och letar efter saker att uppröra sig över. Men vet ni vad jag är trött på er. Jag skriver inte här och berättar om mitt liv för att ni ska sitta hemma och ha något att förvränga och spy ut ert skit på. Jag har kommit till en grym punkt i mitt liv där jag väljer att exkludera er. Ni är inte välkomna här" skriver hon på Instagram.

"Jag står för det"

Zytomierska står fast vid sitt uttalande i podden och menar att hon och hennes son stördes av kvinnan på restaurangen.

"Jag tycker naturligtvis otroligt synd om alla sjuka människor. Men att jag ska äta middag med min son och ha en skrikande kvinna över mitt huvud som drar upp sin tröja och sätter en spruta i sin mage? En överviktig uppenbarligen sjuk kvinna. Det tycker jag är opassande och det får jag tycka. Det har inget med diabetes att göra. Varken ni eller jag vet om hon har diabetes typ 1, 2 eller någon annan sjukdom, det har inte med saken att göra. Jag är av den starka åsikten att man ska ta hand om sin hälsa och inte äta pommes och dricka fanta till middag om man är överviktig. Jag står för det" skriver hon.

Expressen har sökt Katrin Zytomierska.


LÄS MER: Zytomierska krossad av sorg efter uppbrottet 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.