För Oscar Zia är uppträdandet känslosamt. Foto: Sven LindwallFör Oscar Zia är uppträdandet känslosamt. Foto: Sven Lindwall
För Oscar Zia är uppträdandet känslosamt. Foto: Sven Lindwall
Låten handlar om att vara den man är, och de funderingar han haft kring huruvida han kan vara sig själv. Foto: Sven LindwallLåten handlar om att vara den man är, och de funderingar han haft kring huruvida han kan vara sig själv. Foto: Sven Lindwall
Låten handlar om att vara den man är, och de funderingar han haft kring huruvida han kan vara sig själv. Foto: Sven Lindwall

Zias känslosmäll – berättar om tårarna

Publicerad

Här är Oscar Zias känslosmäll i Melodifestivalen.

Under uppträdandet stormar det för artisten – vars låt handlar om att våga vara den man är.

– Ju mer bekväm jag blir, desto mer släpper jag på känslorna, säger Oscar Zia och berättar om risken för tårar.

Oscar Zia kom i början av februari ut som homosexuell.

Det var medverkan i Melodifestivalen som fick honom att gå ut och berätta om sin läggning.

– Den här låten är så pass personlig, den handlar om de här funderingarna. Vad är det som gör att jag behöver ställa upp på de här sakerna, vi är väl alla lika? Och jag kände bara att jag inte kan stå på scenen utan att känna att det jag gör är hundra procent sant, har han tidigare sagt.

 

LÄS MER: Oscar Zias låt – för att motverka fördomar

 

Oscar Zias känslosamma uppträdande

Under fredagen repeterade artisten låten inför direktsändningen på lördag.

För Oscar Zia är uppträdandet känslosamt – låten handlar om att vara den man är, och de funderingar han haft kring huruvida han kan vara sig själv.

– Just nu är det mycket fokus på att repetera och få in allting på rätt sätt så att numret sitter som det ska. Ju mer bekväm jag blir, desto mer släpper jag på känslorna och mitt uttryck. Jag kommer köra absolut till hundra procent. På lördag kommer allt vara samlat och jag känner mig trygg. Då kan jag göra det på riktigt, säger Oscar Zia.

 

LÄS MER: Dirawis tuffa kritik mot Schyffert

 

Oscar Zias svar om tårarna

Oscar Zia gråter sällan. Han vet inte hur det kommer att bli på lördag.

– Det är inget som jag vet. Jag satt hemma och tänkte på att jag inte lyckats gråta på ett år. Jag kan inte minnas att jag gråtit. Någon gång kanske det kommer. Jag är absolut en känslosam människa. Men tårar har jag svårt för, säger Zia.

Artisten har ett avskalat nummer, men jobbar med avancerade kameravinklar. Totalt har numret 208 kamerabyten på tre minuter.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag