Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zelmerlöws och Serneholts kyliga relation efter uppbrottet

Marie Serneholt och Fredrik Palmqvist.Foto: GRANLUND PICTURES / STELLA PICTURES
Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw på Melodifestivalen 2011.Foto: SVEN LINDWALL
Måns Zelmerlöw och Ciara Janson.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Måns Zelmerlöw.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Marie Serneholt.Foto: /IBL / /IBL

Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw var ett av Sveriges favoritkändispar – men relationen tog slut. 

I dag lever de båda familjeliv, men på varsitt håll och relationen mellan dem verkar aningen kylig. 

– Åren vi har haft tillsammans har varit de finaste i mitt liv och vi kommer att fortsätta vara vänner, sa Marie Serneholt efter uppbrottet. 

När Måns Zelmerlöw, 32, och Marie Serneholt, 35, blev tillsammans under våren 2008 pratades det om det perfekta paret.

Två av Sveriges hetaste singlar, båda framgångsrika artister, hade funnit varandra. Marie ledde då bland annat Melodifestivalen och Måns var ansiktet utåt för "Allsång på Skansen". 

Paret stöttade varandra och efter Måns premiär på Skansen mötte Marie honom med mängder av kyssar bakom scenen efter sändningen. Men under ett par veckor syntes inte Serneholt till. 2011 kom beskedet. 

– Jag vill att ni ska veta att jag och Marie inte längre är ett par. Hon är fortfarande min närmaste och bästa vän men det är så att gnistan inte finns kvar, sa han då till Expressen. 

Måns Zelmerlöw och Marie Serneholt berättade om uppbrottet

Paret berättade att det var ett gemensamt beslut och att de båda hade gått igenom en väldigt tuff tid. 

– Åren vi har haft tillsammans har varit de finaste i mitt liv och vi kommer att fortsätta vara vänner, sa Marie Serneholt. 

Efterföljande period var tuff för Måns Zelmerlöw. Samtidigt som han gick igenom hjärtesorg behövde han leverera på scenen under "Allsång på Skansen". 

– Det var jättejobbigt. Det kändes som att folk analyserade varenda litet ord jag sa och tänkte att ”han är inte lika glad längre”. Det parerade jag genom att försöka le ännu mer och det blev bara fånigt, sa han i ett avsnitt av ”Bergs bärbara talkshow”.

Men sedan dess har ex-paret gått vidare och hittat kärleken igen – de båda har skaffat familj och lever. 

I maj 2018 blev Zelmerlöw pappa till lilla Albert som han har tillsammans med fästmön  Ciara Janson. Paret träffades på ett bröllop – och Zelmerlöw fick kämpa för att få sin drömtjej att falla för honom.

– Vi var på ett bröllop i England där jag spelade, och hon var fullständigt ointresserad. Vi hamnade bredvid varandra på middagen, och jag fick kämpa. Det var först när vi började sms:a efteråt som hon insåg att jag var rätt kul, har Måns Zelmerlöw sagt i P4 EXTRA. 

Följer inte varandra på Instagram

Marie Serneholt har hittat kärleken i Fredric Palmqvist och tillsammans har de tvillingarna Philip och Nicholas. 

– För oss fanns ingen bebisbubbla-tid. Det var rätt in i torktumlaren. Många tycker det är omvälvande att få ett barn. Här var det två spädbarn, vars behov skulle fyllas samtidigt. Samtidigt är det så underbart och roligt. I dag är det små mini-människor som traskar – nej springer – runt hemma, sa Serneholt nyligen till Expressen Hälsoliv. 

Men hur är då relationen mellan Måns Zelmerlöw och Marie Serneholt i dag? Inte jättevarm verkar det som. På QX-galan 2016 hamnade de vid samma bord, men sågs då knappt prata med varandra, enligt Hänt. Ex-paret tar inte heller del av varandras offentliga familjeliv – de följer nämligen inte varandra på Instagram. 

Expressen har sökt Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.