Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zelmerlöws nya roll – som pappa

Måns Zelmerlöw och regissören Henrik Björn under inspelningen.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
1 / 7

Måns Zelmerlöw är artist, programledare – och nu också dramaskådis. 

I söndagens avsnitt av SVT:s "Jordskott" gör Måns Zelmerlöw skådespelardebut – som nybliven pappa.

– Även om jag har rätt stor scenvana så var det klart lite nervöst, säger Måns Zelmerlöw om den nya papparollen. 

Måns Zelmerlöw har många sidor – han är en av Sveriges största artister och har varit programledare för både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. 

Nu tar han ytterligare ett karriärkliv – som skådespelare. 

Måns Zelmerlöw gör debut som dramaskådis i söndagens avsnitt av SVT:s prisbelönta dramaserie "Jordskott".

Hans karaktär Henrik Riksäter är nybliven pappa – men något är fel med den nyfödda flickan. 


Nervös inför rollen

Måns Zelmerlöw berättade förra månaden om sin nervositet inför rollen. 

– Även om jag har rätt stor scenvana så var det klart lite nervöst. Men det var så varm stämning på set så när väl klappan slog så hade all nervositet gått över, sade Måns Zelmerlöw i en intervju med SVT. 

Men Måns Zelmerlöw känner ändå att skådespelaryrket har gett mersmak. 

– Verkligen. Det finns något lockande i att ge sig in i ett annat universum, att gå in en roll. Att inte behöva vara sig själv hela tiden är faktiskt rätt skönt. Så jag fick verkligen mersmak på att göra mer. 


LÄS MER: Zelmerlöw lämnar Sverige med kärleken

"Måste kunna stå på egna ben" 

Regissören Henrik Björn berättade för Expressen att han inte daltade med Måns Zelmerlöw, trots hans ringa erfarenhet som skådespelare. 

– Den här rollfiguren spelar inte musik, han är ingen popstjärna, det har ingenting med det där att göra – så jag kontaktade Måns och så kom han på en provfilmning. Och då sa vi det att det här får inte vara en räkmacka, han måste kunna stå på egna ben. Han gjorde en riktigt bra provfilmning och var mer förberedd än vad många andra är, sade Henrik Björn och fortsatte: 

– Den scenen han hade fått var ganska lång för jag ville sätta honom på prov, och han levererade. Jag tror att han själv uppskattade att vi inte hade satt honom i den ”snygga-popstjärna”-rollen utan något annat. Sedan visade vi provfilmning för SVT och så fick han rollen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.