Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zelmerlöws mörka tid – efter uppbrottet från flickvännen

Det här är artisten Måns Zelmerlöw.
Måns Zelmerlöw berättar nu om sin mörka tid efter att ett förhållande tagit slut. Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Måns Zelmerlöw. Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

Måns Zelmerlöw, 33, är mer personlig än någonsin på nya albumet ”Time”.

På skivan skriver han om en tuff period i livet med mycket festande.

– Det är ganska mörkt, det tar avstamp för fem år sedan när jag kom ut ur ett förhållande och letade efter mig själv, säger han.

Vid första anblick är ”Better now”, en av singlarna från Måns Zelmerlöws nya album ”Time”, en glad sommarlåt i baktakt. Men om man bara skrapar lite på den muntra ytan träder en helt annan historia fram.

”I'm used to rolling out of bed / with a ringing in my head / feeling half, feeling half dead / all the liquor I consumed / at the time it was a clever idea”, sjunger artisten som i allmänhetens ögon haft en helyllestämpel.

– Det var tre år sedan jag släppte en platta, vilket känns helt bisarrt. Men det har nog varit bra för jag har känt mig sugen på att skriva igen, det har funnits mycket i mitt liv att skriva av sig om. Det här är ju en extremt personlig och utlämnande platta, rent textmässigt, säger Måns Zelmerlöw.

Måns Zelmerlöw sjunger om sin nyblivna hustru

”Time” är ett slags kronologiskt temaalbum i två kapitel med berättelser rakt ur hans eget liv.

– Om tidigare plattor har varit ganska metaforiska i sina texter så är ju de här extremt raka. De är så pass utlämnande att folk som känner mig eller kan min historia förstår vad låtarna handlar om. Det är ju läskigt samtidigt som det för mig är mycket roligare att sjunga om sådant som känns för mig själv, säger Måns Zelmerlöw.

På ”Time” sjunger han om allt från sökande och perioder med festande till hur han träffade sin nyblivna hustru Ciara Zelmerlöw, 32.

– Första kapitlet, det är ganska mörkt, det tar avstamp för fem år sedan när jag kom ut ur ett förhållande och letade efter mig själv väldigt mycket samtidigt som jag letade efter den rätta. Kapitel två handlar mer om de senaste tre åren, med Ciara och familj och så, säger Måns Zelmerlöw.

”Många känslor kring att få ett barn”

Om den tidigare nämnda alkoholmarinerade texten till ”Better now” säger han:

– Jag tror att alla som kommer ut ur ett förhållande har en gå ut och festa-period, så det fanns med i bilden. Men den handlar ju om hur jag och Ciara träffades och hur jag försökte få henne att förstå att jag är en bättre person nu, att jag har gått igenom mycket med mig själv och gjort mina fel men nu är jag inte den personen länge. Så det finns ju en mycket djupare tanke i den än att det bara är en glad sommarlåt, vilket jag tror att många tror att det är.

Du sjunger också direkt till din son Albert i ”Grow up to be you”. Hur känns det?

– Det är ju en så stor grej och det finns så mycket känslor kring att få ett barn. Så det var väldigt lätt att skriva om. Sedan är det ju en mognadsprocess också, ju äldre man blir desto lättare blir det att sätta ord på sina känslor.

I höst väntar både en rad Sverigespelningar och en julshow på Grand Hôtel i Stockholm. Men först väntar våndan med att vänta in mottagandet och recensionerna av ”Time”, albumet släpps den 18 oktober.

– Jag har lärt mig att sluta hoppas på recensioner. Så länge mina fans och de som vill lyssna på mig tycker att det är bra så är jag nöjd. Men det vore ju kul med en bra recension någon gång, säger Måns Zelmerlöw.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.