Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zelmerlöws förändring – för att passa in

Vem är Måns Zelmerlöw?
Måns Zelmerlöw var allsångsledare på SVT under sammanlagt tre säsonger. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det var dock en märklig tid för artisten – som kände att han hade svårt att hitta sin egen identitet, och då gjorde han några förändringar för att passa in i konceptet. Foto: SVT

Måns Zelmerlöw var allsångsledare på SVT under sammanlagt tre säsonger.

Det var dock en märklig tid för artisten – som kände att han hade svårt att hitta sin egen identitet, och då gjorde han några förändringar för att passa in i konceptet.

– Mitt smeknamn var väl ”Sveriges yngsta gubbe”. Och det var ju befogat, jag hade ju fluga varje gång jag skulle åka och köpa mjölk, säger han i SVT-programmet ”Allsång på Skansen 40 år”.

Måns Zelmerlöw, 33, trivdes utmärkt i rollen som allsångsledare på Skansen.

Dock så var det en något märklig period för artisten, som då tyckte att han hade svårt att hitta sin egen identitet som programledare.

Därför valde han att göra några förändringar för att passa in i konceptet – något som han kan ångra i efterhand.

– Under mina tre säsonger så skedde ju en viss förändring. Till en början så kom jag ju in och var hela Sveriges mysfarbror. Mitt smeknamn var väl ”Sveriges yngsta gubbe”. Och det var ju befogat, jag hade ju fluga varje gång jag skulle åka och köpa mjölk, säger han i SVT-programmet ”Allsång på Skansen 40 år”.

”Insåg att det inte var hållbart”

Dock så kom han till insikten att hans hållning inte skulle hålla i längden – och därför valde han att göra en totalomvändning i stället.

– Sedan insåg jag väl att det inte var hållbart. Jag kände väl att jag måste börja vara mig själv. Och under säsong tre så skulle jag släppa en platta efteråt – då tänkte jag positionera om mig, bli lite mer ”bad boy”. Jag gick från att gå i kostym i varje program, till att skala ner och använda jacka i stället. Men någon badboy var jag ju aldrig, säger han i programmet.