Zelmerlöw avslöjar relationerna efter ”Så mycket bättre”

Somrarna i Sverige: "Att flytta hundraprocentigt till England hade varit svårt"
Måns Zelmerlöw är med i årets upplaga av ”Så mycket bättre” efter att ha tackat nej i flera år.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Måns Zelmerlöw tillsammans med frun CiaraZelmerlöw.
Foto: Stella Pictures
Zelmerlöw gick bra ihop med duon Norlie och KKV.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: OLLE SPORRONG

Måns Zelmerlöw, 36, utlovar både tårar och skratt när han gör debut i tv-programmet ”Så mycket bättre”.

För första gången någonsin har han skrivit svenska låttexter och ska sjunga på svenska.

– De blir kanske lite mer nakna och ärliga, säger han och berättar att han har hittat vänner för livet under inspelningen.

– Norlie och KKV har jag kommit jättenära, säger 36-åringen.

Det är en trött Måns Zelmerlöw som ringer upp från Gotland mitt under inspelningarna av årets ”Så mycket bättre”, med fiskmåsarna skrikandes i bakgrunden. Inspelningsdagarna har varit mer intensiva än vad artisten var beredd på.

– Jag har ju gjort en del tv-program, men jag har nog aldrig varit med om ett program som är så pass konstant jobb, från 07 på morgonen till 01 på natten, berättar Måns Zelmerlöw.

Han har fått frågan flera gånger tidigare om att vara med i programmet men har inte tackat ja förrän nu.

– Det har aldrig riktigt känt att det har passat in i schemat. Och ska man göra ”Så mycket bättre” vill man ha den tiden att lägga på tolkningar och nu kände jag att det fanns. Och gänget som skulle vara med kändes som ett väldigt glatt och energifyllt gäng, säger Zelmerlöw som säger att han har fått vänner för livet under inspelningarna.

– Norlie och KKV har jag kommit jättenära. Vi hade träffats några gånger i samband med min festival i Båstad, men inte riktigt hunnit snacka. Men vi hade så sjukt roligt ihop och det kommer bli mer av den varan även efter det här. Jag har fått vänner för livet, säger Måns om den nyfunna vänskapen.

Nya steget i karriären

För första gången någonsin har Måns skrivit låttexter på svenska och ska sjunga på sitt modersmål i programmet.

– Det har oerhört kul och väldigt annorlunda. Och det är klart att de kanske blir lite mer nakna och ärliga än vad jag är i mina engelska texter. Det blir automatiskt så på sitt modersmål. Man kan inte gömma sig bakom orden på samma sätt, säger han.

Ärlig kommer han även vara när han berättar om sitt liv i programmet. Det var ingenting han tvekade över att prata om berättar han.

– Det är jag i ett nötskal. Jag har varit så pass öppen under min karriär, säger han och avslöjar att programmet kommer vara känslosamt.

– Det är klart det har varit mycket tårar från olika håll. Jag tror också att det hör ihop med att man är så utmattad när man är här. Man har känslorna på utsidan. Och när man sjunger om en jobbig period så är det klart att det blir extra känslosamt, säger Måns Zelmerlöw. 

Kan du ge något exempel på när det blev känslosamt för din del?

– Nej det får man se i programmet, säger han.

Från 2021: Måns och Ciara Zelmerlöw om missfallet

Måns och Ciara Zelmerlöw medverkar i ”Tillsammans med Strömstedts” i TV4

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.