Foto: Benkt Eurenius
 Foto: Benkt Eurenius

Zelmani bryter tystnaden

Publicerad
Uppdaterad
Sophie Zelmani skyr rampljuset.
När artisten bryter tystnaden i tv för första gången på flera år avslöjar hon varför drömspelningen är utomlands.
- Jag tycker inte om att prata så mycket, säger Zelmani.
Ryktet säger att första gången Sophie Zelmani var med i tv, yttrade hon bara två ord. Det är inte riktigt sant.
Men sedan dess har hon hållit sig långt borta från tv-rutan - och inte sagt fler ord än nödvändigt när hon intervjuats för tidningar.
På lördagen bröt hon tystnaden.
Då slog sig Sveriges skyggaste artist ner i TV4:s morgonsoffa för ett samtal med Lasse Bengtsson.
- Jag förstår att man måste prata, men det är bara det att jag inte tycker om att prata så mycket, berättade hon, så lågmält att det knappt gick att tyda orden.

Övervakad

Zelmanis senaste skiva, ”Memory loves you” släpptes i februari, och sedan dess har hon åkt runt och spelat - trots att hon egentligen inte alls gillar rampljuset.
Den senaste spelningen var i Geneve.
- Det är mycket skönare att spela utomlands. Man kan slappna av mer. Inte bry sig så mycket. Jag tycker det känns som att det är mer spänning att spela där nere. Jag känner mig mer övervakad här, i mitt eget land.
- Ja, jag skulle gärna vilja resa mer. Om det finns fler som är intresserade av mina spelningar så skulle jag komma.
Det har gått några år mellan Zelmanis album. Då och då tycker hon att det känns bra att strunta i musiken och koncentrera sig på annat i stället, berättade hon i intervjun.
Men för tillfället lägger hon mycket tid på att skriva - och kommer att göra det ännu mer den närmaste framtiden.
Annars får hennes två familjer den mesta av tiden: dottern Etta, 8, och bandet.
- Bandet känns som min familj. Jag försöker vara med dem så mycket som möjligt. Det är jätteviktiga och jag längtar mycket efter dem när vi är isär.
Lisa Jannerling
Lisa Jannerling

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag