Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zazzis stora livsvändning med ungdomskärleken

Alexandra Zazzis nya kärlek – ungdomskärleken
Alexandra Zazzi berättar om vilken betydelse äventyret på en öde ö hade för henne.
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sedan en tid tillbaka är Alexandra Zazzi tillsammans med sin ungdomskärlek Göran Risberg.
Foto: Privat
Hela gänget i ”The Island”.
Foto: Linus Bokehsius/Discovery+

Efter 26 år i en relation med Peter Jademyr har Alexandra Zazzi de senaste åren levt som singel.

Men nyligen förändrades allt när kändiskocken föll för sin gamla ungdomskärlek.

– Det här att gammal kärlek aldrig rostar, det finns någonting i det, säger hon.

Alexandra Zazzi, 55, är en av de som framöver kommer att synas i Discoverys nya storsatsning ”The Island”, där åtta kändisar lämnas själva på en öde ö i Stilla havet för att där klara sig helt själva.

För Zazzi blev äventyret bland annat ett sätt att bevisa för sig själv vad hon faktiskt fortfarande mäktar med, berättar hon.

– Jag har ju ganska nyligen gått igenom en skilsmässa och man tappar lite sitt självförtroende när man går igenom en sådan sak. Det var väldigt skönt att visa för sig själv att jag är grymt kapabel att göra sådana här saker.

– 55 år gammal känner man ändå att det är ganska skönt att bekräfta sig själv. ”I still got it” liksom, fortsätter hon.

Zazzis viktiga pratstunder med Graaf

Vistelsen på ön blev också ett tillfälle att lära känna en annan deltagare, Magdalena Graaf.

– Jag och Magdalena pratade väldigt mycket om livet och saker som händer. Det tuffa i livet. Vi har en förmåga i dag att på sociala medier bara prata om det goa som händer. Det var väldigt befriande att sitta på en öde ö och prata om det.

Är det skilsmässan som är den stora sorgen för dig?

– Ja jag tror det någonstans. En skilsmässa är så många flera saker än att man kanske tappar sin bästa vän. I princip känns det som att den har dött. Det handlar ofta om att man förlorar känslan av sammanhanget i en familj. Man går från ett boende där man umgås väldigt mycket familjärt till ett boende där man är med sig själv.

Tillsammans med sin ungdomskärlek

Men livet har sedan dess tagit en vändning för Alexandra Zazzi, som sedan en tid tillbaka är i en ny relation med Göran Risberg – hennes kärlek från tonåren.

– Det är lite nytt och jag gillar ju nytt. Så det känns jättekul och väldigt behagligt att vara med någon och ha någon i livet, som man kryper in hos.

Alexandra Zazzi berättar att hon var 16 år första gången de träffades.

Och hur träffades ni nu?

– Han har fortsatt att umgås med min bror så vi snubblade på varandra där. Så det känns roligt. Som det här att gammal kärlek aldrig rostar, det finns någonting i det. 

I nuläget lever de som särbor, något de båda trivs bra med.

– Jag har ju levt i en relation i 26 år innan, så jag tycker det är ganska behändigt som vi har det nu. Vi mår bra båda två av att ha varsitt liv, sen när vi är tillsammans så fokar vi fullt på varandra, det känns jätteskönt.

– Men jag är ju liksom den här helylle, italienska mamman som vill koka mat till alla och ha alla runt bordet, så det är väl en av grejerna att vänja sig vid. Att inte leva det här familjelivet. Jag längtar efter det, så vi får väl se. Man vet aldrig var man har framför sig.

Alexandra Zazzi testar att öppna vinflaska med skoVisa beskrivning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.